ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γκρίνιες για το νέο ΔΣ του ΙΦΕΤ! Γιατί διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι

Τα νέα πρόσωπα που αποτελούν το ΔΣ φαίνεται πως έχουν προκαλέσει ήδη τις πρώτες γκρίνιες στους κόλπους των εργαζομένων, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr,  οι οποίοι θεωρούν πως δεν γνωρίζουν το αντικείμενο του φαρμάκου.

Το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας είναι ο δημόσιος φορέας που έχει τη δυνατότητα- έστω σε περιορισμένο βαθμό- να παράξει ακόμη και φάρμακα. Μια δραστηριότητα όμως που τα τελευταία χρόνια είχε παραγκωνιστεί καθώς ο ΙΦΕΤ εστίαζε κυρίως στην εισαγωγή φαρμάκων από το εξωτερικό τα οποία δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε δηλώσει πως θα αναβαθμίσει τον ΙΦΕΤ με ειδικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτίσει και το οποίο θα περιελάμβανε την ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό αλλά και τον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μάλιστα είχε δηλώσει πως θα δώσει όλα εκείνα τα μέσα στον ΙΦΕΤ ώστε να μπορεί σε συνεργασία με τον Δημόκριτο να παράξει κάποια φάρμακα υπό την κρατική επίβλεψη ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ωστόσο ο διορισμός του νέου ΔΣ προκαλεί αντιδράσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr,  καθότι πολλοί εκ των εργαζομένων θεωρούν ότι τα νέα στελέχη δε γνωρίζουν τον τομέα του φαρμάκου.
Πάντως η απόφαση δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ.

ΦΕΚ ΙΦΕΤ

Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Διονύσης Γιαλούρης (Διοίκηση Επιχειρήσεων) ενώ το ΔΣ περιλαμβάνει ακόμη έναν φαρμακοποιό, μία χημικό, έναν συνταξιούχο ορκωτό λογιστή, μία βιοχημικό καθώς και έναν γιατρό ενδοκρινολόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζει ο ΙΦΕΤ! Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button