Ειδήσεις Υγείας

Γκριζάρισμα μαλλιών τέλος! Εντοπίστηκε το ένοχο γονίδιο

Η είδηση χαροποίησε εκατομμύρια ανθρώπους ανά την Γή, καθώς ο άνθρωπος κέρδισε μια ακόμη σημαντική μάχη στον αέναο πόλεμο με το χρόνο. Η ταυτοποίηση του γονιδίου IRF4 ήταν το αποτέλεσμα μεγάλης επιστημονικής έρευνας που έκαναν ερευνητές σε γενετικό δείγμα 6000 εθελοντών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το γονίδιο IRF4 ελέγχει το χρώμα και την πυκνότητα των μαλλιών, αλλά και άλλα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες του δέρματος. Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να ανοίξει το δρόμο άμεσα για νέες θεραπείες αντιμετώπισης της γήρανσης. Μέχρι τότε όμως και αξιοποιώντας ένα καινούριο DNAtest, έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε αν ο οργανισμός μας έχει την προδιάθεση να εμφανίσουμε αλωπεκία ή πρόωρο γκριζάρισμα! Με αυτό το DNAtestμπορούμε να προλάβουμε όχι μόνο την πτώση των μαλλιών αλλά και το πρόωρο γκριζάρισμα.

«Το AlopeciaDNAtest, όπως είναι το όνομα του, γίνεται πλέον στην Ελλάδα και μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για την προδιάθεση του ανθρώπινου οργανισμού στο ενδεχόμενο εμφάνισης αλωπεκίας αλλά και πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών» επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το Alopecia DNA test αποκαλύπτει μορφολογικά χαρακτηριστικά της τρίχας και ενδεχόμενες παθογένειες, όπως η αλωπεκία. Ειδικότερα δείχνει την προδιάθεση για:

εμφάνιση αλωπεκίας
γκριζάρισμα (μέσω του γονιδίου IRF4 κ.ά)
σχήμα τρίχας (μέσω του γονιδίου PRSS53)
πάχος της τρίχας (μέσω του γονιδίου EDANκ.ά)

« Σύμφωνα με την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία στην εμφάνιση της αλωπεκίας, που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, εμπλέκονται ποικίλοι γενετικοί τόποι (γονίδια)» εξηγεί ο κ Βεκρής και προσθέτει. «Ειδικότερα, περισσότερα από 70 γονίδια συνδέονται με το πρόβλημα, ενώ ο συνολικός αριθμός εκείνων που εξετάζουμε στην καινούρια γονιδιακή εξέταση είναι σημαντικά μεγαλύτερος».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button