ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Γονείς σε απόγνωση στην Κρήτη: Λουκέτο σε Παιδιατρική Κλινική λόγω έλλειψης παιδιάτρων!

Έτσι οι γονείς αναγκάζονται να μεταφέρουν τα άρρωστα παιδάκια τους χιλιόμετρα μακριά στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας για να μπορέσουν να συνεχίζουν τη θεραπεία τους.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου βάζει σε καθημερινή δοκιμασία τους γονείς αλλά και τους μικρούς ασθενείς ενώ οι …κομματικά διορισμένοι διοικητές ως γνωστόν δεν μπορούν καιρό τώρα να βρουν λύση καθώς περίμεναν τι θα γίνει με το θέμα των εκλογών αν δηλαδή θα αποχωρήσουν ή όχι.

Και η αδιαφορία τους δεν έχει προηγούμενο καθώς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του σωματείου των εργαζομένων να δοθεί λύση, φως στο τούνελ δεν είχε βρεθεί επί μήνες.

Και το θέμα είναι πως η παιδιατρική κλινική δεν παρέμεινε κλειστή μόνο το Σαββατοκύριακο των εκλογών αλλά θα συνεχίσει να κλείνει και τα επόμενα Σαββατοκύριακα.

Το σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικόλαος επισημαίνει: «Μπορεί την Κυριακή να άνοιξαν οι κάλπες για να ψηφίσουν εννιά εκατομμύρια πολίτες για τη μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, όμως η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου έκλεισε από 23/1 και θα είναι κλειστεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας 26/1/.

Το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και το επόμενο σαββατοκύριακο 30 -31/1/2015. Οι γονείς θα πρέπει να μεταφέρουν τα άρρωστα παιδιά τους από τον Άγιο Νικόλαο στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου εφημερεύει η παιδιατρική κλινική, όπως αναφέρεται στη σχετική πινακίδα που έχει αναρτηθεί στην κλειστή πόρτα της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως λύση δεν έχει δοθεί παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους: «Είναι η πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες που κλείνει για σαββατοκύριακο η παιδιατρική κλινική του ΓΝΑΝ λόγω έλλειψης παιδιάτρων, ενώ η κυβέρνηση δεν έδωσε λύση παρότι υπήρχε, με τη μετακίνηση παιδιάτρου από άλλο Νοσοκομείο (Ν. Ικαρίας).

Η όλη κατάσταση με τη μη συνεχή λειτουργία της παιδιατρικής έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια και αναστάτωση στους γονείς του Δήμου Αγ. Νικολάου τους τελευταίους μήνες».

Βέβαια και το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου μεταφέρονται τα παιδιά, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη καθώς και εκεί παρατηρούνται σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού.

Και πως επιχείρησε να τις καλύψει η απερχόμενη συγκυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές;

Με 5μηνες συμβάσεις. Όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας: «Η κοινωνία της Ιεράπετρας τα τελευταία χρόνια κάνει μεγάλο αγώνα για το Νοσοκομείο. Διεκδικεί τα αυτονόητα: Να στελεχωθούν οι κλινικές και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, με μόνιμο προσωπικό, με βασική απαίτηση την άμεση λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής.

Αντ’ αυτού, εισπράττει τον περίγελο της κυβέρνησης με την προκήρυξη 5μηνων θέσεων εργασίας.

Καταγγέλλουμε την ψηφοθηρική αυτή προσπάθεια της κυβέρνησης, που ακολουθήθηκε πέντε μέρες πριν τις εκλογές».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button