ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γυρίζουν την πλάτη στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ και οι νέοι γιατροί! Τι δήλωσε το Κίνημα Νέων Γιατρών

Ξεκάθαρη θέση εναντίον των απαξιωτικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς με αμοιβές 70 λεπτά ανά ασφαλισμένο μικτά το μήνα, πήραν οι νέοι γιατροί μέσα από το Κίνημα Νέων Ιατρών (ΚΙΝΙ).

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) με υπόμνημά τους οι νέοι γιατροί κοινοποίησαν την απόφασή τους
να μη συμμετάσχουν στην προκήρυξη της νέας σύμβασης, τόσο εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών αμοιβών όσο και για τον τρόπο λειτουργίας και του ωραρίου στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήσαν Γενική Συνέλευση προκειμένου να αναλύσουν διεξοδικά τις παραμέτρους της σύμβασης που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι η παράταση που δόθηκε έληξε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Αιτήσεις τέλος στον ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς! Λήγει η προθεσμία»

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκου κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εξήρε το ήθος και την αξιοπρέπεια των νέων γιατρών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το γεγονός αυτό τιμά ιδιαίτερα τους νέους επιστήμονες που έχουν αδικηθεί συστηματικά από την πολιτεία και παραμένουν στην Ελλάδα, δίνοντας καθημερινά μαθήματα αξιοπρέπειας στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος. Γνωστοποιήθηκε στο σώμα το νομικό πλαίσιο των διεκδικήσεων που θα δρομολογηθούν προσεχώς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσοι γιατροί είπαν ναι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα! Όλες οι λεπτομέρειες

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

ΙΣΑ: Νέο «Όχι» στις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ

Στον αέρα ακόμη ο οικογενειακός γιατρός! Λήγει η παράταση για αιτήσεις στις 12 Φεβρουαρίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button