ΆρθραΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Γ.Γ.υπουργείου Υγείας: Τι θα είχε συμβεί στα φάρμακα αν είχαμε δεχθεί την αρχική συμφωνία!

Ένα άκρως γκρίζο μέλλον για τον τομέα των φαρμάκων θα επιφύλασσε η αρχική συμφωνία με τους δανειστές εάν αυτή είχε γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση, εκτιμά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.

Ο κ.Μπασκόζος μιλώντας σε ημερίδα για την Υγεία υπογράμμισε ότι το τοπίο στην αγορά φαρμάκου θα ήταν καταστροφικό τόσο για τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις και γι αυτές που παράγουν στη χώρα μας όσο και για τους φαρμακοποιούς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εάν είχαμε πει ΝΑΙ σε όλα όσα θέλανε, τότε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα πήγαινε στα τάρταρα – όπως και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της έχουν πει – αλλά και η εγχώρια παραγωγή φαρμάκων, οι Έλληνες φαρμακοποιοί θα έβλεπαν τα φαρμακεία τους να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και οι Έλληνες ασθενείς θα έβλεπαν τη συμμετοχή τους να αυξάνει συνεχώς. Ήθελε κανείς αυτό το πράγμα να συμβεί; Φαντάζομαι όχι. Αυτό λοιπόν το νόημα είχε και έχει το ΟΧΙ».

Πάντως οι δανειστές είχαν ζητήσει στις προτάσεις τους μια σειρά μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση για τον τομέα των φαρμάκων, μέτρα τα οποία θα έπλητταν κυρίως τα ελληνικά γενόσημα.
Ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να επαναδιαπραγματευθεί τα μέτρα εάν τουλάχιστον φτάσει κοντά σε συμφωνία.

Ειδικότερα οι πιστωτές είχαν προτείνει μεταξύ άλλων να υπάρχει συνταγογράφηση μόνο με βάση τη δραστική ουσία χωρίς εξαιρέσεις, μείωση της τιμής όλων των εκτός πατέντας φαρμάκων στο 50% και όλων των γενοσήμων φαρμάκων στο 32,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φαρμακευτικές εταιρείες: Η επόμενη μέρα μετά το «ΟΧΙ»! Όλα τα σενάρια

Άρχισαν τα όργανα: Νωρίτερα για καλοκαιρινή άδεια στις φαρμακευτικές!

Σε κάθετη πτώση η φαρμακευτική δαπάνη λόγω κρίσης! Πως θα διαμορφωθεί

Τι θα γίνει με τα φάρμακα στην περίπτωση Grexit!

Έκτακτο σχέδιο των Φαρμακοβιομηχανιών για χρεωκοπία της Ελλάδος! Τι προβλέπει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button