ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γ.Μπασκόζος: “Η ΗΔΙΚΑ να περάσει στα χέρια του υπ. υγείας”!

Επισήμως έφερε στη δημοσιότητα την αέναη κόντρα που υπάρχει μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, σχετικά με την εποπτεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΗΔΙΚΑ, που χειρίζεται κυρίως την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ο κ. Μπασκόζος.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπ. υγείας, εστίασε στο καθεστώς λειτουργίας της ΗΔΙΚΑ, αναφέροντας ότι υπάρχει ένα παράδοξο: Η ΗΔΙΚΑ είναι ο κύριος φορέας που υλοποιεί έργα πληροφορικής στην υγεία, εξοικονομώντας σημαντικά ποσά υπέρ του δημοσίου, ωστόσο ο φορέας αυτός υπάγεται μόνο στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, χωρίς να υπάρχει νομικά η δυνατότητα άσκησης εποπτείας και από το υπουργείο Υγείας. Όπως ανέφερε: «Εάν θέλουμε να προχωρήσει αυτό το σημαντικό έργο που επιτελεί η ΗΔΙΚΑ και που αφορά όλους τους πολίτες, θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς «υιοθεσίας» της», τόνισε ο Γ.Γ. και απηύθυνε έκκληση να βρεθεί λύση στο θέμα μεταξύ των υπουργείων.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι εδώ και καιρό υφέρπει μια άγρια υπόγεια κόντρα μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Άγριος «πόλεμος» μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ για τα στοιχεία των ασθενών! Όλο το παρασκήνιο»

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του ο κ. Μπασκόζος έκανε σαφές ότι δεν θα αποτελέσει μόνο η ΗΔΙΚΑ το software house για τα υπό υλοποίηση έργα, αλλά απαιτείται η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα, στην οποία προσβλέπει το υπουργείο .

Ανέφερε σχετικά ότι υπάρχει θετική διάθεση από τον ιδιωτικό τομέα και θεωρεί δεδομένο ότι θα επιτευχθεί στο τέλος αυτή η συνεργασία, προς όφελος των πολιτών, αλλά και όλων των λειτουργών υγείας που θα κάνουν χρήση των πληροφοριακών συστημάτων, και αυτό παρά τις αντιρρήσεις και την αρχική κωλυσιεργία που ακολούθησαν ορισμένοι φορείς.

Μάλιστα επισήμανε ότι για να επιτύχει το όλο εγχείρημα απαιτείται η συναίνεση και η ενεργή υποστήριξη των λειτουργών υγείας της χώρας και πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές (υπουργείο και φορείς υγείας) πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει, γιατί το νέο σύστημα θα βοηθήσει όλους και θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των λειτουργών υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς πώληση τα στοιχεία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Πως θα βγάλει χρήματα ο ΕΟΠΥΥ

Ξεκινούν οι κλειστοί προϋπολογισμοί στα φάρμακα για κάθε πάθηση ξεχωριστά! Ποια ασθένεια είναι πιο ακριβή

Έρχονται οι προσλήψεις γιατρών στα Επείγοντα των Νοσοκομείων! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας

Πόλεμος μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ για τα στοιχεία των ασθενών. Πως σταματά;

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button