ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γ.Μπασκόζος: Με νέες αρμοδιότητες στη Γενική Γραμματεία! Τι αναλαμβάνει

Νέο αναβαθμισμένο ρόλο στο υπουργείο Υγείας αποκτά ο Γιάννης Μπασκόζος που παραμένει σταθερός στη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Μπορεί ο άλλος Γενικός Γραμματέας Σπ.Κοκκινάκης να απομακρύνεται από το υπουργείο Υγείας, ο γιατρός στο επάγγελμα όμως Γιάννης Μπασκόζος, παραμένει και μάλιστα του ανατέθηκαν και νέες αρμοδιότητες σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Οι αρμοδιότητες

Ειδικότερα όπως αναφέρουν πηγές ο Γιάννης Μπασκόζος θα διαχειρίζεται τη Δημόσια Υγεία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της Υγείας, τις διεθνείς σχέσεις αφού, σύμφωνα με τις πηγές του HealthReport.gr, του ανατίθεται όλος ο φάκελος από το γραφείο υπουργού, ενώ θα έχει αρμοδιότητα και στο φάρμακο μαζί με τον Ανδρέα Ξανθό.

Παράλληλα θα αναλάβει όλο το θέμα του προσφυγικού και της υγειονομικής βοήθειας προς τους λαούς που φθάνουν στη χώρα μας. Ταυτόχρονα θα εμπλέκεται ενεργά με τον ΕΟΠΥΥ μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη.

Εκτός αυτών θα εποπτεύει την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας, το ΚΕΣΥ ενώ θα έχει και τον έλεγχο της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας μέχρι να ολοκληρωθεί και παραδοθεί το νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Το φάρμακο

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, την αρμοδιότητα των φαρμάκων είχε αποκλειστικά ο τότε υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ πλέον στη φαρμακευτική πολιτική θα συμβάλει και ο Γενικός Γραμματέας. Ο Γ.Μπασκόζος ως Γενικός Γραμματέας παίρνει πάνω του τη διεύθυνση φαρμάκων καθώς και την επιτροπή ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης.

Στην ίδια αρμοδιότητα εντάσσονται και τα φαρμακευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα.

Ηλεκτρονική υγεία

Στο μεταξύ στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί στον τομέα της Υγείας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μπασκόζος -όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr– θα αναλάβει να «στήσει» όλο τον μηχανισμό ώστε να μετατραπούν σε ηλεκτρονικές, πολλές υπηρεσίες της δημόσιας υγείας ώστε να διευκολύνονται οι ασθενείς αλλά και για να γίνεται καλύτερος έλεγχος του συστήματος.

Έτσι βασικός στόχος θα είναι σύμφωνα και με τις οδηγίες του Αλέξη Τσίπρα, η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων των νοσοκομείων καθώς σήμερα άλλο δίκτυο διαθέτει το ένα και άλλο το άλλο με συνέπεια να μην υπάρχει καμία «ηλεκτρονική επικοινωνία».

Στο ίδιο πλαίσιο ο Γενικός Γραμματέας όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, αναμένεται να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του δημοσίου που διαχειρίζεται την ηλεκτρική συνταγογράφηση.

Πάντως άμεσος …ηλεκτρονικός στόχος θεωρείται η ολοκλήρωση του χάρτη υγείας που σέρνεται επί σειρά ετών, ώστε να είναι γνωστές με κάθε λεπτομέρεια όλες οι μονάδες υγείας που υπάρχουν στη χώρα με το προσωπικό τους και τον εξοπλισμό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κλείδωσαν» οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας! Τι παίρνει Αν.Ξανθός και τι ο Π.Πολάκης

Στον Αν.Ξανθό τα φάρμακα! Πως θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας

Τι θα κάνει ο Αν.Ξανθός με γιατρούς και ΠΕΔΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button