Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Δίαιτες: Πάχη και λάθη του Μαγιού…

της Άννας Μπιρλή

Έφτασε ο Μάιος, εμπρός βήμα ταχύ. Κορμάρες να πετάξουμε γυμνές στην εξοχή…

Είτε θυμάστε είτε όχι το τραγουδάκι αυτό των Ημισκουμπρίων, το νόημα παραμένει και η σκέψη τριγυρνάει στα «αμαρτήματα» του χειμώνα. Όμως το μαγιό είναι πια… ορατός κίνδυνος και αυτό πρέπει να διορθωθεί! Πάση θυσία; Όχι, όχι, όχι…

Η λογική του «ένα μαρουλόφυλλο τη μέρα» ή «δύο τρία φρούτα και είμαστε οκ» κάθε άλλο παρά λύση είναι. Περισσότερο καταλήγει σε πρόσθετο πρόβλημα. Γιατί ναι μεν το μαγιό θα μπει, αλλά εσείς θα γίνετε μια μακρινή, κουρασμένη και καχεκτική ανάμνηση του εαυτού σας.

Με το που αποφασίζετε να ξεκινήσετε μια εξαντλητική δίαιτα express και ιδιαιτέρως αν επιλέξετε μια διατροφή αποκλειστικά με ελάχιστα λαχανικά ή φρούτα ο οργανισμός τα «χάνει». Σοκάρεται, βλέπει το κακό να του ‘ρχεται με δρασκελιές και συμπεριφέρεται εν πολλοίς σαν γιαγιά που έμαθε ότι θα πτωχεύσουμε και σπεύδει να γεμίσει τα ντουλάπια της με όσα περισσότερα τρόφιμα μπορεί, καταναλώνοντας παράλληλα όσο λιγότερο γίνεται!

Αντιστοίχως λοιπόν, σε πρώτη φάση οι λιποαποθήκες μας κλείνουν ερμητικά και αρνούνται πεισματικά να παραδώσουν, ενόψει κρίσης, τα πολύτιμα συστατικά τους προς κατανάλωση, ενώ παράλληλα σημειώνουν στα «κιτάπια» τους να μην ξεχάσουν ποτέ αυτό το σοκ και από εδώ και πέρα να είναι μονίμως εγκρατείς στην κατανάλωση των αποθεμάτων τους.

Καθώς συνεχίζουμε ακάθεκτοι στην υλοποίηση αυτής της πανέξυπνης ιδέας αυτοαφανισμού, όλο το σώμα ομοθυμαδόν εκπέμπει SOS, Mayday και Amber Alert καθώς χάθηκε η ισορροπία και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Ξεκινούν οι πρώτες ζαλάδες, μια γενική κόπωση ( το δίχως άλλο… φταίει η ζέστη και ο υπολογιστής), κάποιες σκόρπιες κρίσεις υπογλυκαιμίας, δυσκοιλιότητα, κακός ύπνος, αλλά δε βαριέσαι- οι selfies με το μαγιό θα είναι τέλειες.

Στα εσωτερικά νέα τώρα, όλος ο οργανισμός βρίσκεται σε αναβρασμό. Με τις λιποαποθήκες σε σκληρή απεργία διαρκείας, ο «Σύνδεσμος Μυϊκής Μάζας» ορκίζεται εκδίκηση αναγκαζόμενος να κανιβαλίσει μέλη του προκειμένου να δώσει στα ζωτικά όργανα την ενέργεια που χρειάζονται. Έτσι χάνεται πολύτιμος μυϊκός ιστός, γεγονός που αναπόφευκτα οδηγεί σε αδυναμία. Παράλληλα χαλάρωση, αντιαισθητικές δίπλες και ραγάδες εμφανίζονται, αφού και το δέρμα δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην απότομη αλλαγή.

Περιττό να αναφέρουμε ότι ο μεταβολισμός έχει μπλοκάρει χειρότερα από την Κηφισίας στις 8:30 το πρωί, πέφτει σε λήθαργο και αναδιοργανώνεται και αυτός με τη σειρά του ώστε στο μέλλον να διατηρεί περισσότερες θερμίδες όταν αυτές ξαναέρθουν. Παράλληλα, οι λειτουργίες του συκωτιού και των νεφρών διαταράσσονται σε μεγάλο βαθμό αφού ως βασικά χημικά εργαστήρια του οργανισμού μας, στερούνται βασικών θρεπτικών ουσιών, με κίνδυνο να υποστούν μόνιμες και σοβαρές βλάβες, ενώ το πάγκρεας αναγκάζεται να δουλεύει «τριπλοβάρδιες» για να παράγει την απαραίτητη ινσουλίνη που απαιτείται για να μεταβολιστούν τα φυτικά σάκχαρα που καταναλώνουμε ανηλεώς.

Διαβάστε όλο το άρθρο για τον τρόπο που σκεφτόμαστε όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά στο
www.news4all.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε όλους τους ιατρικούς τρόπους που σκοτώνουν την κυτταρίτιδα!

Πώς να καταπολεμήσετε το λίπος στην κοιλιά! Τι λένε οι επιστήμονες

Δείτε πως θα αποκτήσετε γρήγορα επίπεδη κοιλιά!

Να κάνω ή όχι αποτρίχωση ; Τι αρέσει στους άνδρες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button