Ειδήσεις Υγείας

Δείξε μου τα πόδια σου να σου πω τι έχεις!

Όσο και αν ακούγεται τραβηγμένο η αλήθεια είναι ότι παρατηρώντας τα πόδια σας μπορείτε να διαπιστώσετε τι δεν πάει καλά στην υγεία σας.

Μούδιασμα

Τα μουδιασμένα πόδια δεν είναι καλό σημάδι. Ερευνητές επισημαίνουν ότι η παθολογική αυτή κατάσταση μπορεί να οφείλεται στην περιφερειακή νευροπάθεια η οποία συμβαίνει όταν τα περιφερειακά νεύρα παθαίνουν κάποια βλάβη εξαιτίας κάποιας πάθησης όπως του διαβήτη.

Κρύα

Τα κρύα πόδια είναι σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού που συνήθως συνοδεύεται από την αύξηση του βάρους και ένα έντονο αίσθημα κούρασης.

Μεγάλο δάχτυλο

Στην περίπτωση που το μεγάλο σας δάχτυλο είναι πρησμένο και δείχνει μεγάλο, τότε είναι αρκετά πιθανό να πάσχετε από ποδάγρα.
Πρόκειται για ένα είδος αρθρίτιδας, που προκαλείται από τη συσσώρευση ουρικού οξέος και προκαλεί το πρήξιμο του μεγάλου δάχτυλου.

Διαβρωμένα νύχια

Οι διαβρώσεις στα νύχια των ποδιών είναι σημάδι ψωρίασης.
‘Έχει βρεθεί ότι οι μισοί από τους πάσχοντες από ψωρίαση παρουσιάζουν διαβρώσεις στα νύχια των ποδιών τους.

Πόνοι στη φτέρνα

Οι έντονοι και οξείς πόνοι στη φτέρνα μπορεί να οφείλονται σε κάποια φλεγμονή.Επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό σας και αποφεύγετε τα ψηλά τακούνια και τα επίπεδα παπούτσια.

Κίτρινα νύχια

Τα κίτρινα νύχια είναι σημάδι μυκητιάσεων. Επιβάλλεται να επισκεφτείτε το γιατρό σας για να λάβετε την αντίστοιχη θεραπεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button