Ειδήσεις ΥγείαςΠαιδί

Δείτε γιατί η Ευρώπη σπεύδει στην Ελλάδα για εξωσωματική!

Σύμφωνα με τον Δρ. Βασίλειο Αθανασίου Μαιευτήρα -Χειρουργό Γυναικολόγο, MD, Ph.D.Επιστημονικό Διευθυντή  του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών, αναμφίβολα η Ελλάδα αποτελεί προορισμό για ζευγάρια που πρόκειται να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση.

 

Δεν είναι η Ελλάδα που προσελκύει τα ζευγάρια για τον λεγόμενο αναπαραγωγικό τουρισμό. Θα λέγαμε το αντίστροφο συμβαίνει, είναι η κρίση που ανάγκασε τα Κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης να στραφούν προς Ευρωπαϊκές‘’αγορές’’ προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο ο οποίος παλιότερα πήγαινε σε άλλες χώρες όπως το Βέλγιο ή την Ισπανία.

 

Η βάση της προσέλκυσης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα είναι το υψηλό επιστημονικό επίπεδο, το οποίο μεταφράζεται σε υψηλά ποσοστά επιτυχιών. Επίσης το κόστος για μια εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα ανέρχεται στο μισό της αντίστοιχης εξωσωματικής σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και περίπου στο ¼ του κόστους στην Αμερική.

 

Το τρίτο στοιχείο είναι ότι υπάρχει ο νόμος που διέπει την εξωσωματική γονιμοποίηση, ο οποίος είναι προοδευτικός και φιλελεύθερος σε σύγκριση με τους αντίστοιχους νόμους των Ευρωπαϊκών χωρών, ανάλογος με αυτόν της Ισπανίας, του Βελγίου και της Αγγλίας.

 

Συνεπώς λόγω αυτών των παραγόντων που προϋπήρχαν,προσετέθη η κρίση η οποία ώθησε τα Κέντρα Εξωσωματικής γονιμοποίησης να κάνουν περισσότερο γνωστό το έργο τους στο εξωτερικό.

 

Ένας άλλος παράγοντας ο οποίος συνεπικουρεί είναι η ενεργοποίηση της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής,- τονίζει ο κος Αθανασίου- πράγμα το οποίο καθορίζει επακριβώς το πλαίσιο των διαδικασιών της εξωσωματικής γονιμοποίησης και αυτό προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο στους Έλληνες όσο και στους Ευρωπαίους καθώς οι παρεχόμενες από τα Κέντρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης υπηρεσίες, βρίσκονται υπό στενό και συνεχή κρατικό έλεγχο.

 

Η πολιτεία θα πρέπει να αποτελέσει αρωγό στην ανάπτυξη του Ιατρικού Αναπαραγωγικού Τουρισμού. Για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν πρόκειται για προσέλκυση των ξένων στην Ελλάδα, στηριζόμενοι σε αυτά που προανέφερα, στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων, στο χαμηλό κόστος και κυρίως στο πλαίσιο των διεργασιών της εξωσωματικής Γονιμοποίησης, το οποίο είναι πιο φιλελεύθερο σε σύγκριση με άλλες χώρες. Αυτοί είναι οι 3 παράγοντες που προσελκύουν τα ξένα ζευγάρια να έρθουν στην Ελλάδα .

Σχετικά Άρθρα

Back to top button