ΆρθραΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Δείτε γιατί ο Άδωνις άναψε φωτιές στους φαρμακοποιούς!

Αναστάτωση αλλά και εκνευρισμό προκαλούν οι θέσεις του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα του διευρυμένου ωραρίου των φαρμακείων.
Εκεί που ο κ.Γεωργιάδης φερόταν να είναι υποστηρικτής των φαρμακοποιών, στηρίζοντας μάλιστα τις απόψεις τους περί των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και τη διάθεσή τους στα Σούπερ Μάρκετ, πλέον τάσσεται υπέρ του διευρυμένου ωραρίου των φαρμακείων, βγάζοντας τους συνδικαλιστές φαρμακοποιούς …έξω από τα ρούχα τους…

Οι φαρμακοποιοί εδώ και καιρό ζητούν να καταργηθεί ο νόμος περί διευρυμένου και ελεύθερου ωραρίου καθώς σημειώνουν πως με το σύστημα αυτό δεν υπάρχει λόγος να ακολουθείται πρόγραμμα διανυκτερεύσεων. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος έχει προειδοποιήσει πως θα διακοπούν οι εφημερίες εάν δεν αλλάξει το σύστημα με το ελεύθερο ωράριο των φαρμακείων.

Να σημειωθεί πως σήμερα τα φαρμακεία έχουν δικαίωμα να ανοίγουν και να κλείνουν όποτε θέλουν, χωρίς μάλιστα να έχουν υποχρέωση να το ανακοινώσουν ή να το γνωστοποιήσουν κάπου.
Ο κλάδος έχει θέσει το ζήτημα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία δεσμεύτηκε πως θα το ρυθμίσει.

Και μέσα στη διαδικασία αυτή, ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο αγαπημένο του twitter αφού κοινοποιεί ρεπορτάζ που αναφέρεται σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία θεωρεί νόμιμο το διευρυμένο ωράριο, σημειώνει: «Δεν πρέπει να αφήσουμε μερικούς συνδικαλιστές και έναν Υπουργό μαριονέτα τους να σταματήσουν την πρόοδο».

Adonis

Άγνωστο παραμένει εάν στη δημόσια τοποθέτηση Άδωνι θα υπάρξει απάντηση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή δεδομένου πως ο πρώην υπουργός εξακοντίζει βολές και εναντίον του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button