ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Δείτε καρέ καρέ όλα τα παρασκήνια από την παράδοση του υπ.Υγείας! (φωτορεπορτάζ)

Μετά από χρόνια, δεξιοί και αριστεροί έκατσαν στο ίδιο τραπέζι. Οι πρώην, παρέδωσαν στους νυν και μαζί με το υπουργείο Υγείας και όλα τα …αγκάθια των νοσοκομείων, του ΕΟΠΥΥ, των εργαζομένων.

Η πρώτη μέρα πάντως της ολιγόωρης συνύπαρξης των δύο πλευρών κύλησε με μπόλικο παρασκήνιο, αβροφροσύνες, αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και στους …πατρίκιους και τους πληβείους της εξουσίας.

Δείτε σκηνή σκηνή από την αναμονή μέχρι την άφιξη της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

nea3

Περιμένοντας στην είσοδο τους νέους υπουργούς…Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι

 

nea2

 

Όλα είναι έτοιμα μαζί και η Ελληνική σημαία που είχε κάτι …χρόνια να εμφανιστεί στην αίθουσα τελετών του υπουργείου υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Οι καιροί φαίνεται πως επιβάλουν προσήλωση στην πατρίδα.

 

vlastrarakso

Από νωρίς εκεί, περιμένοντας τον νέο υπουργό, και οι συνδικαλιστές γιατροί. Στη φωτό πάνω ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ.Βλασταράκος

 

nea1

 

Στην τελετή που δεν είχε πληθωρικές και …κοσμικές παρουσίες, σαν άλλοτε, παρέστη και ο αδερφός του νέου υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

fthanei

 

Ο νέος υπουργός φθάνει και γύρω του επικρατεί το χάος. Φωτογράφοι, υπάλληλοι του υπουργείου, συνδικαλιστές όλοι για την υποδοχή.

 

11

Ο υπουργός έκατσε και κάποιοι συνδικαλιστές σπεύδουν να τον χαιρετήσουν.

 

oloi

Οι πρώην και οι επόμενοι σε παράταξη…Όταν η δεξιά και η αριστερά κάθονται στο ίδιο τραπέζι…θέλοντας και μη…

 

makoulis

 

Ο πρώην, ο Μάκης Βορίδης, καλωσορίζει τον νέο τον Παναγιώτη Κουρουμπλή από βήματος. “Είχαμε διασταυρώσει τα ξίφη μας πολλές φορές στο παρελθόν. Ελπίζω και στο μέλλον” απεφάνθη χαμογελαστός και με το βλέμμα στραμμένο προφανώς στο αύριο της ΝΔ. ¨Κάπου θα ξαναβρεθούμε” ακούγεται κάποιος από το …αριστερό κοινό να λέει στον απερχόμενο υπουργό Υγείας. Η απάντηση ήρθε και πάλι από το κοινό και προκάλεσε χαμόγελα ευχαρίστησης στον κ.Βορίδη…”Στου Μαξίμου…”!

 

kouroymplis

Ο νέος υπουργός παίρνει θέση στο βήμα και θυμίζει στους πάντες το συμβολικό όνομα για το ΕΣΥ αυτό του Γ.Γεννηματά, λέγοντας πως υπήρξε συνεργάτης του ενώ δεν παραλείπει να μιλήσει και για τον Ανδρέα Παπανδρέου. “Ήταν πολιτικός μου πατέρας” είπε με νόημα. Βέβαια ο κ.Κουρουμπλής προκάλεσε συγκίνηση και χειροκροτήματα όταν απευθυνόμενος στους γιατρούς που παραβρίσκονταν, τους παράγοντες της υγείας,  αλλά και στους εργαζόμενους του υπουργείου είπε: “Μπορεί να μη βλέπω, θα ακούω όμως…”.

 

7

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εδώ (φωτο πάνω) περιτριγυρισμένος από δημοσιογράφους που επιχειρούν να του αποσπάσουν μία είδηση για την επόμενη μέρα στην Υγεία. Εκείνος διευκρινίζει: “θα τα δούμε όλα. Να μοιραστούν πρώτα οι αρμοδιότητες”. Για το 5ευρω στα νοσοκομεία πάντως διαβεβαίωσε πως θα καταργηθεί άμεσα, αφού όμως πρώτα περάσει σε νομοσχέδιο. Όπως και το 1 ευρώ ανά συνταγή που πληρώνουν οι ασθενείς.

 

φωτογραφία

 

Το στυλιστικό στίγμα της απελθούσας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δίνει η τέως υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα. Μπορεί να μην επέλεξε Dior υποδήματα όπως η προκάτοχός της Ζέτα Μακρή, το φούξια ταγιέρ όμως φωτογραφήθηκε  περισσότερο ακόμη  κι από το λαχανί παλτό της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

 

6

 

Δωράκι για τον Μάκη Βορίδη, κράτησαν  για το τέλος οι εργαζόμενοι του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι  ζήτησαν από τους νέους υπουργούς τουλάχιστον ενημέρωση και συνεργασία. Όπως κατάγγειλαν, οι πόρτες του γραφείου του πρώην υπουργού ήταν … ερμητικά κλειστές.

Η τελετή ολοκληρώνεται αλλά σημειολογικό είναι πως  στο πεζοδρόμιο της οδού Αριστοτέλους αρχίζει κάτι να αλλάζει στην υγεία και στην τήρηση των νόμων. Η ράμπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες μένει ελεύθερη από παρκαρισμένα οχήματα.

8

 

Άλλες εποχές άλλα ήθη…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button