Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Δείτε ποια είναι η νέα τάση στο σεξ που σαρώνει

Η νέα μόδα στην Αμερική που τους τελευταίους μήνες έχει περάσει τα σύνορα και της Ευρώπης, ακούει στο όνομα , ” karezza”. Πρόκειται για ένα είδος σεξ που δανείζεται στοιχεία από τον ταοϊσμό και τον ταντρισμό.

Χαρακτηρίζεται δε από τους ειδικούς, άκρως διεγερτικό και αφροδισιακό, καθώς τα ζευγάρια το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη σωματική επαφή χωρίς να τους απασχολούν οι στόχοι και οι επιδόσεις.

Η karezza ή αλλιώς εγκρατής συνουσία, δεν έχει στόχο τον οργασμό αλλά την ανταλλαγή ευχαρίστησης μεταξύ των συντρόφων και την ενίσχυση του συναισθηματικού τους δεσμού. Στην karezza συμμετέχουν τις περισσότερες φορές όλες οι αισθήσεις και τα ζευγάρια που προτιμούν αυτού του είδους σεξ, κάνουν λόγο για μοναδική σεξουαλική εμπειρία.

Ισχυρίζονται επίσης ότι έγιναν καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι εραστές απαλλαγμένοι από το άγχος των επιδόσεων της σεξουαλικής ικανοποίησης και διείσδυσης.

Μια εκ των οπαδών της karezza, η Marnia Robinson, συγγραφέας και σχετικού βιβλίου, υποστηρίζει πως στην ουσία πρόκειται για τρυφερές, αισθησιακές σεξουαλικές συνευρέσεις, χωρίς το στόχο του οργασμού.Σημειώνει δε πως τα ζευγάρια που ακολουθούν την karezza κάνουν πιο συχνά σεξ και η ψυχική και συναισθηματική τους κατάσταση βελτιώνεται.

Πολλοί ειδικοί μάλιστα εκτιμούν πως αφαιρώντας την επιδίωξη του οργασμού, η προσοχή στρέφεται στη σεξουαλική εμπειρία και επιτρέπει στα ζευγάρια να απολαύσουν τη στιγμή και να σκεφτούν μόνο πώς να λάβουν και να δώσουν ευχαρίστηση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button