ΆρθραΦάρμακα

Δείτε ποια σκευάσματα ειδικής διατροφής θα αποζημιώνει πλέον στους χρονίως πάσχοντες ο ΕΟΠΥΥ!

Ο Οργανισμός εξέδωσε νέο κατάλογο με νέες τιμές των ειδικών σκευασμάτων όπως αυτά θα μπορούν να λαμβάνονται από τους βαριά πάσχοντες όπως καρκινοπαθείς κ.α.

Όπως σημειώνεται από τον ΕΟΠΥΥ: «Στο εξής, από τον Οργανισμό θα αποζημιώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) τα σκευάσματα ειδικής διατροφής τα οποία αναγράφονται στον κάτωθι πίνακα και για τα οποία έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ)».

eidika skevasmata1

eidika skevasmata2

eidika skevasmata3

Από τον ΕΟΠΥΥ διευκρινίζεται ότι το σκεύασμα με την επωνυμία SCHAR PETIT ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ θα κυκλοφορεί στο εξής σε συσκευασία των 165 gr αντί των 150 gr και η τιμή αποζημίωσής του θα είναι 3,11 Ευρώ.

Επίσης οι παρακάτω συσκευασίες στο εξής θα κυκλοφορούν με τη μορφή των συσκευασιών που αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα, στον οποίο αναγράφονται και οι επικαιροποιημένες τιμές αποζημίωσής τους από τον Οργανισμό.

eidika skevasmata4

Επισημαίνεται ακόμη ότι κατά τη συνταγογράφηση και τη χορήγηση των σκευασμάτων θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες όπως αυτοί ορίζονται σχετικά με προϊόντα ειδικής διατροφής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button