Ειδήσεις ΥγείαςΠλαστική

Δείτε ποιες διάσημες έχουν κάνει διπλή μαστεκτομή!

Η περιπέτεια της υγείας της Rita Wilson η οποία έκανε ταυτόχρονα και επέμβαση αποκατάστασης μαστών, φέρνει στο προσκήνιο και πάλι την ανάγκη προληπτικών εξετάσεων για τις γυναίκες ειδικά όσες έχουν ξεπεράσει το 35ο έτος της ηλικίας τους.

H Rita Wilson
H Rita Wilson

Όμως δεν είναι η μοναδική διάσημη που χρειάστηκε να θυσιάσει ένα βασικό στοιχείο της θηλυκότητας χάριν της επιβίωσης. Άλλωστε αυτό που έχει σημασία είναι η ζωή.

H Christina Applegate 43 ετών σήμερα που έγινε γνωστή από τη μικρή οθόνη και τη σειρά «παντρεμένοι με παιδιά», αναγκάστηκε να κάνει διπλή μαστεκτομή όταν μετά από τον εντοπισμό όγκου στο ένα της στήθος βρέθηκε ότι έφερε και το ύποπτο γονίδιο BRCA.

Η Christina Applegate
Η Christina Applegate

Πρόκειται για το ίδιο γονίδιο που έκανε πρόσφατα και την 39χρονη Angelina Jolie να κάνει επίσης προληπτική διπλή μαστεκτομή προκειμένου να προλάβει την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού.

Η Angelina Jolie
Η Angelina Jolie

Διπλή μαστεκτομή μετά και από αφαίρεση ωοθηκών έκανε όμως και η διάσημη ηθοποιός Kathy Bates που έγινε ευρέως γνωστή μετά τη συμμετοχή της στην ταινία Τιτανικός. Η ηθοποιός έκανε μάλιστα γνωστή την επέμβαση της μέσω twitter από όπου και ευχαρίστησε τους φίλους της για τη συμπαράστασή τους ενώ αστειεύτηκε κιόλας σχετικά με το τι της λείπει περισσότερο, το στήθος της ή μια τηλεοπτική σειρά.

Η Kathy Bates
Η Kathy Bates

Όμως και η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός Anastacia αναγκάστηκε να κάνει διπλή μαστεκτομή μετά την αρχική διάγνωση της νόσου που έγινε το 2003 όταν ήταν μόλις 35 ετών.

Η Anastacia
Η Anastacia

Αυτές είναι μόνο λίγες από τις διάσημες που χρειάστηκε να παλέψουν με το «θηρίο» και να προχωρήσουν σε διπλή μαστεκτομή για να σώσουν τη ζωή τους. Καθημερινά όμως χιλιάδες απλές γυναίκες δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή με δύναμη και ελπίδα για το αύριο.
Άλλωστε με βάση τα στατιστικά στην Ελλάδα μόνο ο καρκίνος του μαστού χτυπά περίπου 4500 γυναίκες ετησίως.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button