Ειδήσεις Υγείας

Δείτε ποιες είναι οι τέσσερις χειρότερες τροφές για την επιδερμίδα

Η ανθυγιεινή διατροφή έχει σοβαρό αντίκτυπο όχι μόνο στη συνολική υγεία αλλά και στην υγεία της επιδερμίδας. Τα ύποπτα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι τα πρησμένα μάτια, οι έντονες ρυτίδες, οι γραμμές στην επιδερμίδα σας και η ακμή.

Μάθετε ποιες τροφές και συστατικά πρέπει να αποφεύγετε, αν θέλετε να έχετε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα.

Αλάτι

Ο κύριος “ένοχος” για το αίσθημα του πρηξίματος γύρω από τα μάτια είναι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού. Επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό, η περιοχή πρήζεται εύκολα και «προδίδει» πόσο αλάτι καταναλώσετε το προηγούμενο βράδυ.

Τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη

Το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά, τα κουλούρια και τα γλυκά, είναι καλό να αποφεύγονται, όπως και οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αν θέλουμε να έχουμε ενυδατωμένη και υγιή επιδερμίδα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση PLOS ONE απέδειξε ότι μια δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, μείωσε την ακμή σε νέους άνδρες, αν και είναι απαραίτητα περισσότερα στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συγκεκριμένη σχέση.

Ζάχαρη

Όπως οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη βλάπτουν την υγεία της επιδερμίδας έτσι και το υψηλό σάκχαρο στο αίμα, μπορεί να αποδυναμώσει το δέρμα επηρεάζοντας τους ιστούς και το κολλαγόνο που περιέχουν και να κάνει την επιδερμίδα περισσότερο ευάλωτη στις γραμμές και τις ρυτίδες.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι ένα φυσικό διουρητικό, γεγονός που σημαίνει ότι όσο περισσότερο πίνουμε, τόσο περισσότερο θα αφυδατωνόμαστε. Επίσης, ζημιώνει τη φυσική υγρασία του δέρματος και έτσι κάνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές της επιδερμίδας, να μοιάζουν μεγαλύτερες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button