Ειδήσεις Υγείας

Ποιες τροφές εκτός από το τυρί προκαλούν εθισμό;

Είναι γνωστό ότι το τυρί προκαλεί εθισμό. Όμως πολλές φορές δεν μπορείτε να ησυχάσετε αν δεν φάτε όλα τα μπισκότα, τα πατατάκια ή και τα μακαρόνια. Αν έχετε αυτή την συνήθεια, μην πανικοβάλλεστε αφού έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό συμβαίνει λόγω των συστατικών που περιέχουν ορισμένες τροφές με συνέπεια να προκαλούν εθισμό.
Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές:

Άσπρο ψωμί

Το άσπρο ψωμί είναι άκρως εθιστικό αφού παρασκευάζεται από «εξευγενισμένο» αλεύρι, από το οποίο έχει αφαιρεθεί το πίτουρο, το φύτρο και όλα τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν κανονικά στο αλεύρι.

Ντόνατς

Οι ειδικοί μελετητές πιστεύουν ότι η ζάχαρη είναι η πιο εθιστική ουσία σε σχέση με το λίπος και το αλάτι. Και αυτό γιατί όταν καταναλώνεται η ζάχαρη παράγεται η ντοπαμίνη ή αλλιώς η ορμόνη της ευτυχίας.

Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά που περιέχουν βούτυρο, αλάτι και τυρί κρατούν υψηλά το γλυκαιμικό φορτίο και έτσι προκαλούν εθισμό.

Πατατάκια

Τα πατατάκια έχουν απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ζάχαρη και αλάτι με συνέπεια να είναι άκρως εθιστικά.

Μπισκότα

Τα μπισκότα είναι από εκείνες επίσης τις τροφές που περιέχουν και τα τρία συστατικά-πειρασμούς (ζάχαρη, αλάτι, λίπος) γι’ αυτό απαιτείται σιδερένια θέληση για να αντισταθούμε σε αυτά.

Σοκολάτα

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Psychophysiology, διαπίστωσε ότι όσοι ήταν εθισμένοι στη σοκολάτα, είχαν τη φυσική συμπεριφορά και τις συναισθηματικές αντιδράσεις που έχουν και οι τοξικομανείς για τα ναρκωτικά.Χάρη στο λίπος και στη ζάχαρη που περιέχουν γίνονται άκρως εθιστικές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button