ΔιατροφήΕιδήσεις Υγείας

Δείτε ποιοι χυμοί βοηθούν να χάσετε σίγουρα βάρος!

Όλο και περισσότεροι επιστήμονες δηλώνουν κατηγορηματικά ότι οι στερητικές δίαιτες δεν βοηθούν ιδιαίτερα στο να χάσετε τα παραπανήσια κιλά αφού μετά από ένα χρονικό διάστημα θα τα ξαναπάρετε. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι όπου υπάρχει μεγάλη ποικιλία από φρούτα και τα λαχανικά οι χυμοί αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο στο αδυνάτισμα.
Μάθετε ποιοι είναι οι καλύτεροι χυμοί για απώλεια βάρους και μέγιστη ενέργεια!

Γκρέιπφρουτ

Ο φυσικός χυμός γκρέιπφρουτ επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό, έτσι ώστε να καίτε λίπος γρηγορότερα. Καλό είναι να μην καταναλώνετε χυμό του εμπορίου ώστε να μην είναι φορτωμένος με ζάχαρη.

Σέλινο

Ο πιο ιδανικός χυμός τόσο για όσους γυμνάζονται όσο και όσους ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή είναι ο χυμός σέλινου. Είναι πλούσιος σε οργανικό νάυτριο, το οποίο αναπληρώνει τους ηλεκτρολύτες που χάνετε όταν ιδρώνετε.

Αγγούρι

Σύμφωνα με την Lori Kenyon-Farley, μια εκ των συγγραφέων του βιβλίου The Juice Cleanse Reset Diet, το αγγούρι όχι μόνο είναι ενυδατικό και αναζωογονητικό, αλλά αποτελεί και φυσικό διουρητικό. Αυτό σημαίνει ότι είναι μια καλή λύση για όσους θέλουν να χάσουν τα τελευταία υγρά που τους βαραίνουν.

Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, και δρα σαν διουρητικό, δίνοντας μια πολύ ωραία γεύση και άρωμα στο χυμό.
Καρπούζι

Mελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, τεκμηρίωσε ότι το καρπούζι κάνει καλό στους πονεμένους μύες μετά το γυμναστήριο. Το αμινοξέα που περιέχει, βοηθούν στη μείωση της αίσθησης «πιασίματος», κάτι που επιβεβαιώθηκε μέσα από αθλητές.

Καρότο

Ο χυμός ωμού καρότου είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά, τα οποία βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button