ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε ποιο είναι το πιο υποστελεχωμένο νοσοκομείο της χώρας!

Κι όμως υπάρχει ένα νοσοκομείο όπου οι νοσηλεύτριες…αντέχουν τρία συνεχόμενα βράδια να εργάζονται. Πρόκειται για το Νοσοκομείο της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου με βάση την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επικρατούν εργασιακές συνθήκες γαλέρας για το Νοσηλευτικό Προσωπικό.

Ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει ότι το σύνηθες εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τις περισσότερες από τις νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου που εργάζονται σε κυκλικό ωράριο είναι τρεις συνεχόμενες νυχτερινές βάρδιες και δύο απογευματινές, τη στιγμή που η εργασιακή νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει να εκτελείται μόνο μία νυχτερινή βάρδια την εβδομάδα.

Σημειώνει επίσης ότι τα χρωστούμενα ρεπό ξεπερνούν τα 9.000 ενώ δεν έχει δοθεί ακόμα το σύνολο της κανονικής άδειας του 2014 και υπάρχουν μεγάλα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο Ρόδου διαθέτει 333 κλίνες, ενώ έχει μόλις 114 εν ενεργεία νοσηλεύτριες σε κυκλικό ωράριο. Το Νοσοκομείο λειτουργεί με το 1/3 των νοσηλευτών που θα έπρεπε να έχει. Και όλα αυτά την ώρα που υπολογίζεται ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα καλύπτει τις ανάγκες περίπου 120.000 κατοίκων ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στις 250.000 τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Ρόδου και ζητούμε από την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη βελτίωσή τους και την εναρμόνισή τους με τις προβλέψεις της εργασιακής νομοθεσίας, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών και ζητούμε την άμεση προκήρυξη και κάλυψη των περισσότερων κενών οργανικών του Νοσοκομείου Ρόδου, ώστε να αντιμετωπισθεί επί της ουσίας το πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου» υπογραμμίζεται από τους εργαζόμενους.

Κάτι βέβαια που δεν είναι τυχαίο καθώς υπολογίζεται ότι από τα Νοσοκομεία της χώρας αποχώρησαν 17.000 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας την περίοδο των Μνημονίων.

Παράλληλα εκτιμάται ότι έως την Άνοιξη του επόμενου έτους θα υπάρξουν άλλες 3.000 συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο των πρώτων παραιτήσεων και ανακλήσεων, αναμένοντας να καταλήξουν οι δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button