Ειδήσεις Υγείας

Δείτε ποιο είναι το ρόφημα που καθαρίζει τις αρτηρίες!

Η λύση μπορεί να “κρύβεται” σε ένα φλυτζάνια καφέ και όχι στο συρτάρι με τα φάρμακα! Μάθετε πως μπορεί να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας ώστε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιου καρδιακού προβλήματος.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Heart, επίσημο περιοδικό της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρείας, υποστηρίζει πως όσοι έπιναν τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα δεν εμφάνιζαν πρώιμα σημάδια καρδιοπάθειας στις εξετάσεις τους.

Ωστόσο η νέα αυτή έρευνα έχει προκαλέσει αναταράξεις αφού δεν λείπουν εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι η κατανάλωση καφέ σχετίζεται με την αυξημένη χοληστερόλη ή την υπέρταση. Να σημειωθεί εδώ ότι δεν έχουν προκύψει ασφαλή συμπεράσματα σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές αναζήτησαν ενδείξεις συσσώρευσης ασβεστίου στα τοιχώματα των στεφανιαίων αρτηριών, δηλαδή των αρτηριών που παροχετεύουν αίμα στην καρδιά.

Η μέτρια κατανάλωση καφέ –τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα– φάνηκε να συσχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο συσσώρευσης ασβεστίου στις στεφανιαίες αρτηρίες, σε σύγκριση με την αυξημένη κατανάλωση (πάνω από πέντε φλιτζάνια την ημέρα) ή την πλήρη αποχή από την κατανάλωση καφέ.

Αν και το δείγμα ήταν αρκετά μεγάλο ώστε τα αποτελέσματα να θεωρηθούν σημαντικά, οι συντάκτες της νέας μελέτης τονίζουν ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έρευνες ώστε να επιβεβαιωθεί και να εξηγηθεί η συσχέτιση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button