ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε που χάθηκαν 24 εκατ.ευρώ του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις!

Πρόκειται για το ποσό που είχε εξασφαλίσει ο προηγούμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός προκειμένου να ενισχυθεί η δαπάνη για τις διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων και να μπορέσουν να πληρωθούν οι ιδιώτες πάροχοι, διαγνωστικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα.

Έτσι η δαπάνη για τις διαγνωστικές εξετάσεις θα ανέβαινε από τα 302 εκατ. ευρώ στα 326 εκατ. ευρώ και θα καλύπτονταν με έναν τρόπο μία από τις πολλές μαύρες τρύπες του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, μπορεί η προηγούμενη κυβέρνηση να είχε δηλώσει ότι θα διέθετε το ποσό αυτό στον ΕΟΠΥΥ ως επιπλέον ενίσχυση για τα διαγνωστικά, όμως …ξέχασε να εκδώσει την απαραίτητη υπουργική απόφαση.

Παύλος Πολάκης

Κατά τον κ.Πολάκη εκδόθηκε μόνο πράξη κατάθεσης του ποσού αυτού στους λογαριασμούς του ΕΟΠΥΥ από τα ταμεία του υπουργείου Υγείας, με την απλή σημείωση «για παρόχους». Όλα αυτά χωρίς να διευκρινίζεται ότι πρόκειται για επιπλέον κονδύλι για τις διαγνωστικές εξετάσεις και την αποπληρωμή των ιδιωτών παρόχων. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να δοθούν τα χρήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε από το βήμα της βουλής ότι η κυβέρνηση θα τακτοποιήσει το θέμα με τα 24 εκατ. ευρώ με νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο παράλληλο πρόγραμμα που αναμένεται να έρθει στη βουλή τις επόμενες ημέρες μετά την αναβολή που δόθηκε. Όπως υπογράμμισε ο κ.Πολάκης: «θα διευκρινίζεται ότι το ποσό αυτό είναι πέραν των πιστώσεων του ΕΟΠΥΥ και θα κατανεμηθεί στα διαγνωστικά».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button