ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πως έγινε η διάρρηξη στο νοσοκομείο Βόλου! Φωτό

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσκομείου  η κλοπή ιατρικού εξοπλισμού σημειώθηκε από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και συγκεκριμένα κλάπηκαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια, τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία να επισκευαστούν.

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτζ: Ψάχνουν και μέσα στο νοσοκομείο για την μυστήρια κλοπή στον Άγιο Σάββα

Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ..

Όπως αναφέρει η διοίκηση εκτός της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από την διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Από την διοίκηση του Νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται. Επίσης ο  διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Νάνος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και διέταξε την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Δείτε φωτογραφίες της πόρτας του Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου που παραβιάστηκε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων στα δημόσιο νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ ο χώρος των Εξωτερικών Ιατρείων που είναι κλειστός τα Σαββατοκύριακα ήταν χωρίς συναγερμό! Η πόρτα του Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου κλείνει με “λουκέτο της πλάκας” επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button