ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πως διαμορφώνονται οι δαπάνες για την Υγεία στο νέο προϋπολογισμό!

Ελάχιστες διαφοροποιήσεις για τον τομέα της Υγείας περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός για το 2016 που κατατέθηκε στη Βουλή.

Τα κονδύλια κινούνται στο ίδιο πλαίσιο με το 2015 και αρκετά μειωμένα σε σύγκριση με το 2014. Γεγονός που σημαίνει ότι το ΕΣΥ θα …δεινοπαθήσει και πάλι προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού.

Ενδεικτικό είναι ότι οι δαπάνες για τα νοσοκομεία είναι ελάχιστα αυξημένες και μόνο κατά 74 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.

Λίγα εκατομμύρια παραπάνω, κοντά στα 36 εκατ.ευρώ, θα λάβει η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ). Άλλωστε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται άμεσα να αλλάξει το σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία και να τροποποιήσει και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΥ, όπως έχει δηλώσει και ο αρμόδιος υπουργός αλλά όπως απαιτεί και η τρόικα.

Με βάση τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς, πολύ σύντομα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα εφαρμόσει ένα κεντρικό σύστημα προμηθειών για τα νοσοκομεία ώστε όλες οι μονάδες υγείας να αγοράζουν στις ίδιες τιμές τα ίδια προϊόντα.

Εξάλλου σήμερα το σύστημα αγορών είναι εξαιρετικά άναρχο με κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα να προμηθεύεται τα ίδια ακριβώς υλικά σε τελείως διαφορετικές τιμές.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα με τις δαπάνες του υπουργείου Υγείας όπως διαμορφώνονται στον νέο προϋπολογισμό (ΚΛΙΚ στην εικόνα):

προυπολογισμος Υγεια

Πάντως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε πρόσφατα στο HealthReport.gr, ότι τα νοσοκομεία θα έχουν στη διάθεση τους άλλα 150 εκατ. ευρώ, εκτός από αυτά που εξασφαλίστηκαν για το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγορές με το…σταγονόμετρο στα νοσοκομεία! Πως θα γίνονται οι προμήθειες με το 3ο μνημόνιο

Δείτε τι ζητάει εδώ και τώρα η τρόικα στην Υγεία! Όλο το παρασκήνιο

Πόλεμο στα πιράνχας από τον Π.Πολάκη! Τι εξήγγειλε για προμήθειες-υλικά

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button