ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πως η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία μπορεί να σώσει την Υγεία!

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ιατρικής Τεχνολογίας 2015 τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), υπογραμμίζουν ότι η ιατρική τεχνολογία μειώνει το χρόνο νοσηλείας και τις δαπάνες περίθαλψης και επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στην εργασία του, συντομότερα.

Η τεχνολογία σε αριθμούς

Η Ευρωπαϊκή αγορά Ιατρικής Τεχνολογίας εκτιμάται σήμερα στα €100 δις και αποτελεί το 28% της παγκόσμιας αγοράς, με πάνω από το 95% των επιχειρήσεων να είναι μικρομεσαίες.
Και το ζήτημα είναι πως σήμερα η παγκόσμια αγορά διαθέτει νέα καινοτόμα και πολύτιμα προϊόντα, τα οποία βέβαια προς ώρας τα διαθέτει μάλλον μόνο ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα μας.

Είναι ενδεικτικό πως υπάρχουν πάνω από 500.000 Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα που συμβάλλουν στη διάγνωση και θεραπεία της υγείας ενώ με βάση τους υπολογισμούς κάθε 38 λεπτά κατατίθεται στην Ευρώπη ένας φάκελος ευρεσιτεχνίας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και κάθε 3 μήνες ανακαλύπτεται ένα νέο διαγνωστικό μέσο για την ανάσχεση μιας πανδημίας.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ενημέρωσης για τα Ιατροτεχνολογικά & Διαγνωστικά Προϊόντα (15 – 21 Ιουνίου), που διοργανώνει για πρώτη φορά η συμμαχία MedTech Europe, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), στηρίζει την πανευρωπαϊκή προσπάθεια ενημέρωσης για την αξία και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία στη συνολική φροντίδα της Υγείας, στην υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων Υγείας και την εθνική οικονομία.

Η καινοτομία και η αποτελεσματικότητα της ιατρικής τεχνολογίας, άλλωστε μπορεί να δώσει λύσεις που βοηθούν τους ασθενείς να ζουν καλύτερα, να είναι πιο παραγωγικοί, κοινωνικά ενεργοί και μη εξαρτώμενοι. Λύσεις που συμβάλλουν στην επιτυχή διαχείριση έκτακτων αναγκών, όπως μιας επείγουσας χειρουργικής επέμβασης σε περίπτωση καρδιακής ανεπάρκειας ή μιας φλεγμονώδους σκωληκοειδούς απόφυσης, επιμηκύνουν το προσδόκιμο ζωής, μειώνουν τα συμπτώματα και καταπολεμούν την εξέλιξη της νόσου ή ακόμα και συντελούν εξαρχής στην αποφυγή μιας λοίμωξης.

Σύμφωνα με τα μέλη του Συνδέσμου η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία διατηρεί καλύτερα την υγεία των πολιτών στην παραγωγική ηλικία, ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη καθώς επισπεύδεται η επιστροφή του ασθενή στην εργασία του, ενώ μειώνεται ο χρόνος νοσηλείας ή ιατρικών επισκέψεων αλλά και οι δαπάνες περίθαλψης του.

Εξάλλου υπολογίζεται ότι το 2050 πάνω από 1,6 δις άνθρωποι θα είναι άνω των 65 ετών, οπότε γίνεται σαφές ότι η συμβολή των καινοτόμων ιατρικών προϊόντων στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, είναι εξίσου σημαντική αφού τους εξασφαλίζει μια δραστήρια ζωή και τους δίνει τη δυνατότητα να συνεισφέρουν ενεργά στην κοινωνία, την οικονομία, τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button