Ειδήσεις ΥγείαςΦάρμακα

Δείτε πως η DEMO κρατά τους νέους επιστήμονες στην Ελλάδα!

Χάρη στα πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης και χρηματοδότησης υποτροφιών που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO μέσα στην κρίση, κατάφερε να αναχαιτίσει ένα μεγάλο ποσοστό του κύματος εξόδου νέων επιστημόνων από τη χώρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε αυτά τα μνημονιακά χρόνια, η DEMO όχι μόνο δεν κάνει απολύσεις, αλλά προσλαμβάνει κιόλας νέους επιστήμονες υψηλού επιπέδου.
Άλλωστε οι εργαζόμενοι αποτελούν για την εταιρεία τον πιο σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την επιτυχία της γι’ αυτό και δε διστάζει να και επενδύει συνεχώς επάνω τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 2012 μέχρι σήμερα, η DEMO δημιούργησε πάνω από 300 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το προσωπικό της από 553 σε 870 εργαζόμενους! Από αυτές τις θέσεις, οι 50 δημιουργήθηκαν εντός του 2017, ενώ πάνω από το 1/3 αφορούν εξειδικευμένους υπαλλήλους και επιστήμονες, συνεισφέροντας στη μείωση της ανεργίας, στην τόνωση της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας, και στη μείωση της φυγής επιστημόνων (brain-drain).

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι η μέση ηλικία των εργαζομένων είναι 37,9 χρόνια, το 59% των εργαζόμενων είναι κάτω από 40 ετών και ο μέσος χρόνος παραμονής τους είναι 6 χρόνια. Το 54% είναι άνδρες και το 46% είναι γυναίκες. Οι νέοι επιστήμονες άλλωστε είναι αυτοί που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση και φεύγουν μαζικά για το εξωτερικό.

Δημιουργώντας νέα “μυαλά”

Η εταιρεία DEMO φημίζεται όμως τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για την προσπάθειά της να εκπαιδεύσει τόσο τους εργαζόμενούς της όσο και τους νέους που προσλαμβάνει.

Άλλωστε τα στελέχη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας πιστεύουν βαθιά στη δια βίου μάθηση και ειδικά στη συνεχή εξειδίκευση. Γι’ αυτό και η DEMO διαθέτει υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση και ανέλιξη των εργαζομένων της.

Ενδεικτικά το 25% του υπάρχοντος προσωπικού της DEMO ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε αυτή, ενώ η επιχείρηση απορροφά μεγάλο αριθμό επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια και συμμετέχει συστηματικά σε ημερίδες σταδιοδρομίας για νέους.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι το 2017 εργαζόμενοι της DEMO συμμετείχαν σε συνολικά 52 εκπαιδευτικά προγράμματα από εξειδικευμένους φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό σε ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας που περιλαμβάνει θέματα όπως Τεχνικές Παραγωγής, Αποθήκευσης και Διακίνησης Φαρμάκων, Διοίκηση, Οργάνωση και Ηγεσία, Δεξιότητες Πληροφορικής, Νομοθετικές αλλαγές και εξελίξεις, Απαιτήσεις Ποιότητας κ.ά.

Ταυτόχρονα, διεξήχθησαν 417 εσωτερικές εκπαιδεύσεις στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι. Η εταιρεία χρηματοδοτεί κάθε χρόνο Μεταπτυχιακά προγράμματα για εργαζομένους της. Παράλληλα, διατηρεί ένα ισχυρό πρόγραμμα εσωτερικής εκπαίδευσης σε διαδικασίες λειτουργίας και παραγωγής. Το 2017 η εταιρία ανέπτυξε νέα ομάδα εσωτερικών εκπαιδευτών, προάγοντας και αναβαθμίζοντας εργαζομένους της παραγωγής.

Υποτροφίες για όλους

Από την άλλη η DEMO δεν ξεχνά να χρηματοδοτεί και υποτροφίες ώστε οι νέοι να μπορούν να επιλέξουν την εκπαίδευσή τους. Στο πλαίσιο της στήριξης αυτής στη νέα γενιά επιστημόνων, η DEMO δημιούργησε το 2018 έναν νέο θεσμό Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης.

Συγκεκριμένα, νέοι απόφοιτοι θετικών σχολών (Χημικοί, Βιολόγοι, Φαρμακοποιοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί κ.ά) μπορούν να κάνουν αίτηση για εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, συνοδευόμενη από την δυνατότητα να κάνουν 6μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση στην εταιρεία.

Οι Υποτροφίες και οι δυνατότητες Πρακτικής δίνονται με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση, αλλά και άλλα κριτήρια, όπως οι προσωπικοί στόχοι και τα επιτεύγματα των υποψηφίων. Οι αιτήσεις γίνονται μέσω του site της εταιρείας και σε ειδικό link που έχει δημιουργηθεί.

Ελκυστική και στο Stanford

Τα πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης αλλά και το πλούσιο ιστορικό της σε στελέχη ιδιαιτέρως υψηλού επιπέδου, δεν άφησε αδιάφορο ούτε το γνωστό Πανεπιστήμιο Stanford.

Πρόσφατα 15 μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Stanford, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας επίσκεψης τους σε μια Ευρωπαϊκή χώρα.

Το πανεπιστήμιο Stanford, είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, απόφοιτοι του οποίου έχουν ιδρύσει κάποιες από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες παγκοσμίως όπως: Hewlett-Packard, Sun Microsystems, Nvidia, Yahoo!, Cisco Systems, Silicon Graphics και Google. Το 2017 ο αριθμός των σπουδαστών του ήταν 17.000 ενώ το ποσοστό αποδοχής είναι μόλις στο 4,8%.

Business Day δια χειρός…DEMO

Και επειδή οι δραστηριότητες για μια σύγχρονη εταιρεία φαίνεται πως δε σταματούν, η DEMO σε συνεργασία με το “Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας”, διοργάνωσε Business Day στις 22 Μαΐου 2018 και υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της 33 νέους φοιτητές και απόφοιτους.

Οι νέοι επιστήμονες ενημερώθηκαν για την εταιρεία, τη δομή της και τις ευκαιρίες απασχόλησης ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ανώτερα στελέχη για τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους στην αγορά του φαρμάκου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους Παραγωγής και στα Εργαστήρια, όπου είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας μίας Φαρμακοβιομηχανίας.

Στη συνάντηση τους δόθηκαν πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους, να γράψουν βιογραφικό και να αντιμετωπίσουν μία συνέντευξη εργασίας, ενώ ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα της DEMO “Start Your Journey”, που εγκαινίασε εφέτος η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αντιπρόεδρος της DEMO Δ.Δέμος στο HealthReport.gr: «Δεν επαρκούν τα μέτρα για τα γενόσημα»!

Με δύο Χρυσά Βραβεία διακρίθηκε η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO ABEE στην διοργάνωση «Healthcare Business Awards 2017»

Βράβευση του Προέδρου και Ιδρυτή της DEMO ΑΒΕΕ από τον Σύλλογο Φαρμακοποιών Αρκαδίας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button