Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Δείτε πως θα αποκτήσετε λάμψη χωρίς μακιγιάζ το καλοκαίρι!

Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να καλύψετε τις ατέλειες και να τονώσετε τα «δυνατά» σας σημεία επισημαίνει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

* Συρρικνώστε τους πόρους. Η αύξηση του κολλαγόνου στο δέρμα μπορεί να κάνει λιγότερο εμφανείς τους πόρους. Για να διεγείρετε την παραγωγή κολλαγόνου χρειάζεστε μια μέθοδο που λέγεται microneedling και χρησιμοποιεί πολλές, πολύ λεπτές βελόνες οι οποίες περνάνε πάνω από το δέρμα και δημιουργούν μικροσκοπικές πληγές, τις οποίες προσπαθεί να επουλώσει το δέρμα παράγοντας (και) κολλαγόνο. Με τη μέθοδο αυτή θα έχετε το αποτέλεσμα που χαρίζει ένα λέιζερ, αλλά χωρίς τους καλοκαιρινούς περιορισμούς που το συνοδεύουν.

* Φωτίστε τα μάτια σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με filler από υαλουρονικό οξύ που εγχέεται κάτω από τα μάτια για να «μαλακώσει» τα σημεία ενώσεως των βλεφάρων με τις παρειές (μάγουλα). Τα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως και τα μάτια δείχνουν απευθείας πιο φωτεινά και «έξυπνα».

* Δώστε σχήμα στο πρόσωπό σας. Χρησιμοποιούμε μέικαπ για να τονίσουμε τα σημεία του προσώπου που μας αρέσουν και να κρύψουμε τις ατέλειες. Το ίδιο μπορεί να γίνει με ημιμόνιμα fillers που υποκαθιστούν το highlighter και βελτιώνουν το περίγραμμα του προσώπου. Αν μάλιστα ο γιατρός έχει καλή αισθητική, το αποτέλεσμα θα είναι εφάμιλλο με αυτό του μακιγιάζ.
Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και μπορεί να υπάρξει κάποια διόγκωση που όμως υποχωρεί σε περίπου μία εβδομάδα.

* Τονίστε τις βλεφαρίδες και τα φρύδια σας. Οι βλεφαρίδες μπορούν να τονιστούν πολύ καλά με extensions ή να αποκτήσουν πιο σκούρο χρώμα με ημιμόνιμες βαφές που συνήθως διαρκούν έξι έως οκτώ εβδομάδες. Στα χέρια του κατάλληλου ειδικού, τα extensions βλεφαρίδων μπορούν να διορθώσουν ακόμα και το σχήμα των βλεφάρων, βοηθώντας τα μάτια να πάψουν να δείχνουν «βαριά» και μισόκλειστα.

* Σβήστε τις κοκκινίλες. Η ηλικία και η έκθεση στον ήλιο οδηγεί συχνά σε ευρυαγγείες, δηλαδή στην διαστολή των τριχοειδών φλεβών που προβάλλουν ως μικρές κόκκινες, μωβ ή/και μπλε φλέβες κάτω από την επιδερμίδα. Η θεραπεία με παλμικό φως μπορεί να τις απαλύνει, γιατί χρησιμοποιεί φως σε συχνότητες που απορροφούνται από το τοίχωμα των αγγείων, καταστρέφουν τα κύτταρά του και το οδηγούν στην κατάρρευση.

* Ξεθωριάστε τις σκούρες κηλίδες με το κατάλληλο λέιζερ. Τα σημεία με σκούρο χρώμα, όπως το μέλασμα και τα σκούρα σημάδια της ακμής, δεν μπορούν το καλοκαίρι να διορθωθούν με κλασικό λέιζερ, γιατί το δέρμα δεν πρέπει να εκτεθεί στη συνέχεια στον ήλιο. Αν και ιδανικά δεν πρέπει το δέρμα να εκτεθεί στον ήλιο αμέσως μετά τη θεραπεία, αν είναι απολύτως απαραίτητο να βγείτε έξω μπορείτε να προστατευθείτε με ένα αντηλιακό με πολύ υψηλό SPF.

Για το σώμα

Όσοι θα αργήσουν ακόμα να πάνε διακοπές και θα ήθελαν να βελτιώσουν κάποιες ατέλειες στο σώμα τους, έχουν χρόνο να δοκιμάσουν ορισμένες ιδιαίτερα αποτελεσματικές μεθόδους.

Μία από αυτές είναι η λιπογλυπτική, που συνιστάται τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει γρήγορη ανάρρωση και όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, λέει η Δρ. Σεφέρη-Δανιήλ.

Άμεσα αποτελέσματα έχουν και μη-επεμβατικές θεραπείες οι οποίες καταστρέφουν τον λιπώδη ιστό και απαλλάσσει από το επίμονο λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά, στα «ψωμάκια», στους γλουτούς και τους μηρούς και «αντιστέκεται» στη διατροφή και την άσκηση.

Σε πολλές περιπτώσεις, για να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο η λιποδιάλυση και να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κυτταρίτιδα, εφαρμόζεται και μεσοθεραπεία (ετερόλογη μεσοθεραπεία), με την οποία γίνονται εγχύσεις ουσιών με λιποδιαλυτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σακχαρώδης διαβήτης: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο;

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button