ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πως θα γίνονται τα χειρουργεία μέσα στο 2016 στα δημόσια νοσοκομεία!

Ειδικότερα επιχειρεί να σπάσει το σημερινό κατεστημένο που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, όπου για να χειρουργηθεί κανείς πρέπει να καταβάλει το …κατιτίς του προκειμένου να παρακάμψει τη σειρά προτεραιότητας.

Με ειδική ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αποκάλυψε το HealthReport.gr, και θα προωθηθεί εντός του μηνός με το παράλληλο πρόγραμμα, επιδιώκεται να μπει ένα τέλος στο πελατειακό σύστημα των χειρουργείων που κάνει τους ασθενείς χωρίς …μπάρμπα στην Κορώνη, να περιμένουν για μήνες για να χειρουργηθούν.

Η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας προβλέπει με λεπτομέρεια τις νέες λίστες αναμονής που θα ενταχθούν στο σύστημα ώστε αυτές να μην μπορούν να παρακαμφθούν.

Είναι άλλωστε γνωστή η τακτική ορισμένων γιατρών οι οποίοι παίρνοντας φακελάκια προωθούν με διαδικασίες εξπρές τους δικούς τους ασθενείς για χειρουργείο, κάνοντας μάλιστα και εισαγωγές σε χρόνο ρεκόρ ειδικά τις ημέρες εφημερίας ενός νοσοκομείου.

Με τις αλλαγές που θέλει να φέρει στο ΕΣΥ το υπουργείο Υγείας μπαίνει φρένο στην παράκαμψη της λίστας, ενώ ειδική προτεραιότητα θα έχουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και οι ασθενείς που θα κρίνεται από ειδική ομάδα ειδικών, ότι χρήζουν άμεσης επέμβασης.

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας που θα προωθηθεί με το παράλληλο πρόγραμμα δεδομένου ότι το νομοσχέδιο πήρε αναβολή για τις αρχές του νέου έτους μαζί με άλλες ρυθμίσεις της κυβέρνησης. «Τέλος στα χειρουργεία-ρουσφέτια στο ΕΣΥ! Έρχονται αυστηρές λίστες αναμονής»

Πάντως εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα για τα χειρουργεία, θα αποτελέσει ανάσα για χιλιάδες ασθενείς που σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα επειδή ακριβώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν το …κατάλληλο πρόσωπο ή δε διαθέτουν τα χρήματα για να δώσουν το «ιατρικό γρηγορόσημο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστάτωση από την επιστροφή «γιατρών με φακελάκι» στα νοσοκομεία! Τι λένε εκπρόσωποι του κλάδου

Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Σάλος από την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Η αποκάλυψη του HealthReport.gr και η διάψευση Κατρούγκαλου

Πανικός στην κυβέρνηση για την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Νέα επείγουσα εγκύκλιος Κατρούγκαλου

Νοσοκομειακοί γιατροί κατά Γενικού Γραμματέα του υπ.Υγείας για τους «φακελάκηδες» που επιστρέφουν!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button