ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πως θα διαμορφώνονται οι οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία με το νέο νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Τι αλλάζει

Συγκεκριμένα με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, διαφοροποιείται πλήρως ο τρόπος που διοικούνται τα νοσοκομεία, διαχωρίζονται κλινικές σε μικρότερα τμήματα, αποσυνδέονται ζεύγη νοσοκομείων, ενώ μεταξύ άλλων τροποιποιούνται και οι οργανικές θέσεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ώστε να μπορούν το επόμενο διάστημα να γίνουν περισσότερες προσλήψεις.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί άμεσα, κάτι που εμμέσως γνωστοποίησε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας με την παράταση που έδωσε μέσω εγκυκλίου για τη παραμονή γιατρών και λοιπού προσωπικού στις θέσεις τους λόγω της νέας νομοθετικής ρύθμισης που έρχεται. Διαβάστε ΕΔΩ τι λέει στην εγκύκλιό του: “Παραμένουν στις θέσεις τους γιατροί και προσωπικό που πήραν απόσπαση! Παράταση από το υπ.Υγείας”

Ανησυχία στους εργαζόμενους

Ωστόσο υπάρχουν έντονες ανησυχίες από την πλευρά των εργαζομένων ειδικά για το ζήτημα της διαφοροποίησης της θέσπισης των οργανικών θέσεων. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Έρχεται νομοσχέδιο “σκούπα” για τα Νοσοκομεία! Τι αλλάζει”

Οι εργαζόμενοι φοβούνται πως όχι δε θα αυξηθούν οι θέσεις στο ΕΣΥ αλλά αντίθετα θα μειωθούν.

Αλλαγές στα νοσοκομεία

Άλλωστε βασική ρύθμιση του νομοσχεδίου που θα αλλάζει και τον τρόπο πρόσληψης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων επιστημόνων αφορά στην τροποποίηση του συντελεστή που καθορίζει τις οργανικές θέσεις ανά κλίνη νοσοκομείου.

Το πολυνομοσχέδιο -όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr- προβλέπει αύξηση του συντελεστή για τις θέσεις των γιατρών και των φαρμακοποιών με μια μικρή ανοδική τάση και για τους νοσηλευτές.

Ενδεικτικά σε ότι αφορά στους γιατρούς ο συντελεστής για τη δημιουργία οργανικών θέσεων από 0,20 έως 0,40 που ήταν επί των κλινών, πλέον διαμορφώνεται από 0,50 έως 0,60 επί των κλινών, χωρίς να υπολογίζονται οι υπόλοιποι επιστήμονες, σημειώνεται χαρακτηριστικά στο HealthReport.gr.

Για το λόγο αυτό δημιουργείται και 4η υπηρεσία σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος του μη ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, όπως είναι οι βιοχημικοί, οι ακτινοφυσικοί, οι διαιτολόγοι, οι ψυχολόγοι κ.λ.π.

Οι ειδικότητες αυτές θα αποτελούν αυτόνομη επιστημονική οντότητα, ενώ και οι προσλήψεις που θα γίνονται δε θα συνυπολογίζονται με αυτές των γιατρών, κάτι που σήμερα έβλαπτε τα άλλα επιστημονικά επαγγέλματα αφού δεν προέκυπτε σαφής αριθμός θέσεων για την κάλυψη των αναγκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζει ο χάρτης των Υγειονομικών Περιφερειών! Όλες οι πληροφορίες

Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων! Πως θα βαθμολογούνται

Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ

Τα πάνω κάτω στις επιστημονικές εταιρείες φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Όλες οι αλλαγές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button