Ειδήσεις Υγείας

Δείτε πως θα πιάσετε τον σταυρό, χωρίς να κινδυνεύσετε!

 

Το ψύχος που επικρατεί εντός αλλά και εκτός της θάλασσας αλλά και οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, δεν επηρεάζουν μόνο την ατμόσφαιρα αλλά και τον οργανισμό μας.

 

Την προσοχή των επίδοξων κολυμβητών που θα σπεύσουν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το σταυρό, ανήμερα των Θεοφανίων, εφιστούν οι ειδικοί.

 

Σύμφωνα με τους καρδιολόγους, η απότομη βουτιά στο παγωμένο νερό αναγκάζει την καρδιά να υπερλειτουργεί για να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος. Επιπλέον δημιουργούνται έντονες αγγειοσυσπάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε έμφραγμα έναν αγύμναστο και με προβλήματα οργανισμό.

 

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και όσοι έχουν προβλήματα με τη μέση και τα άκρα τους καθώς η επαφή του σώματος με το παγωμένο νερό, ενδέχεται να επιδεινώσει την κατάσταση τους. Το ανθρώπινο σώμα δύσκολα προσαρμόζεται ξαφνικά σε τέτοιες θερμοκρασίες νερού, ειδικά εάν είστε και αγύμναστοι ή έχετε παραπανίσια κιλά, τονίζουν οι ρευματολόγοι.

 

Να σημειωθεί ότι η μέση φυσιολογική θερμοκρασία του ανθρώπινου οργανισμού είναι 37 βαθμοί και στις μασχάλες (λόγω απώλειας θερμότητας) 36,6.
Σημαντικό είναι πριν πάρετε την απόφαση να βουτήξετε στα παγωμένα νερά, να έχετε κάνει μια προθέρμανση με ασκήσεις που θα κρατήσουν σε εγρήγορση τους σφυγμούς και τους μύες σας.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button