ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πως κουρεύει τα λεφτά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ!

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκου, κάθε λανθασμένο παραπεμπτικό στοιχίζει κούρεμα αξίας 200 ευρώ από την αμοιβή του ιατρού.

Τα μέλη της ΕΝΙ_ΕΟΠΥΥ επισημαίνουν ότι για άλλη μία φορά επιχειρείται η διενέργεια στοχευμένου «κουρέματος» των δεδουλευμένων αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ «δια της μαγικής χείρας του δειγματοληπτικού ελέγχου του 5%». Δείτε ΕΔΩ πως γίνεται ο έλεγχος και η εκκαθάριση των νέων υποβολών των γιατρών: “Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ”

Μετά από αυτή τη δραματική εξέλιξη για τους γιατρούς, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλη της να μην εκδώσουν πιστωτικό τιμολόγιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες.

Όπως εξηγεί η Άννα Μαστοράκου: «Με έκπληξη και αγανάκτηση, διαπιστώσαμε ότι η έλλειψη υπογραφής (ασφαλισμένου /ιατρού) ή σφραγίδας σε ένα μόνο παραπεμπτικό επίσκεψης (από τα 10 παραστατικά του δειγματοληπτικού ελέγχου), οδηγεί σε περικοπή 200€ από την αμοιβή του συμβεβλημένου ιατρού με τη μέθοδο της αναγωγής στο σύνολο των παραστατικών της δαπάνης.

Η απαίτηση εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ για έκδοση πιστωτικού τιμολογίου από τον ιατρό για την ολοκλήρωση της πληρωμής του, υποκρύπτει υποχρέωση παραίτησής του από το δικαίωμα διεκδίκησης του υπολειπόμενου ποσού, μετά από διαδικασία ένστασης ή προσφυγής».

Και αν αναρωτιέται κανείς γιατί υπάρχει αυτή η …μανία για εντοπισμό των παραβατών διαβάστε ΕΔΩ το λόγο: “Πρόστιμα με…μπόνους στο προσωπικό του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά σαφάρι ελέγχου σε γιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά”

Πάντως η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζητά από τη Διοίκηση του Οργανισμού να κοινοποιήσει άμεσα την εφαρμοστική υπουργική απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου ελέγχου και των εσωτερικών εγκυκλίων ή οδηγιών που έχουν δοθεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για τον τρόπο εκκαθάρισης των δεδουλευμένων αμοιβών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών

ΕΟΠΥΥ: Πότε θα πληρωθούν οι γιατροί

ΕΟΠΥΥ: Ήχησε «σιωπητήριο» σε εργαζόμενους και Γεν. Διευθυντές! Οι νέες απαγορεύσεις

Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του

Σχετικά Άρθρα

Back to top button