Διαβήτης

Δείτε πως ο…διαβήτης έκανε μπλε τα κλασικά κτίρια! (ΦΩΤΟ)

Μπλε…βάφτηκαν τα κτίρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ακαδημίας Αθηνών και της Εθνικής Βιβλιοθήκης με τη βοήθεια της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Η επιστημονική εταιρεία φωταγώγησε με το «μπλε φως» που αποτελεί το παγκόσμιο έμβλημα του διαβήτη, τα νεοκλασικά κτίρια επί της οδού Πανεπιστημίου, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την επιστημονική κοινότητα, τους κρατικούς φορείς και την κοινή γνώμη για την αξία της πρόληψης και της ρύθμισης του διαβήτη.

Η τελετή φωταγώγησης, που πραγματοποιήθηκε στο Olive Garden του Titania Hotel, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την υποστήριξη της Διαβητολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και την ευγενική υποστήριξη της AstraZeneca.

Ο σακχαρώδης διαβήτης (ΣΔ) αποτελεί μια νόσο που έχει λάβει πλέον διαστάσεις επιδημίας με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και στα συστήματα υγείας.

Στις ΗΠΑ 25.8 εκατομμύρια άτομα (το 8.3% του πληθυσμού) πάσχουν από ΣΔ και μάλιστα τα 7 εκατομμύρια από αυτά δεν το γνωρίζουν, ενώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (2006) τα άτομα με ΣΔ από 853.000 που ήταν το 2000, θα ανέλθουν σε 1.077.000 το 2030.

Το κόστος υγείας για τον ΣΔ το 2013 μόνο στις ΗΠΑ ανήλθε στα 263 δις δολάρια, από το οποίο το μισό περίπου κόστος αφορά στις επιπλοκές της νόσου και την ανάγκη νοσηλείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button