Ειδήσεις Υγείας

Δείτε πως τα κατοικίδια κάνουν καλό στην καρδιά!

Οι ειδικοί αποφαίνονται ότι όσοι έχουν σκύλο στο σπίτι σαν κατοικίδιο, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, ή κάποιο άλλο καρδιαγγειακό νόσημα, σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο ζώο στο σπίτι.

Σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Χιούστον, όποιος έχει κατοικίδιο (γάτα, σκύλο, αλλά πολύ περισσότερο σκύλο) τότε μειώνεται ο κίνδυνος για καρδιοπάθεια. Η μελέτη της επιστημονικής ομάδας που δημοσιεύτηκε και στο επίσημο περιοδικό του Αμερικάνικου Καρδιολογικού Συλλόγου, και στο περιοδικό “Circulation”, αναφέρει ότι υπάρχει συσχέτιση του κατοικίδιου με λιγότερη παχυσαρκία και χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χοληστερίνης του ιδιοκτήτη του.

Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερους από 5.500 ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν κάποιο κατοικίδιο είναι περισσότερο δραστήριοι σωματικά (για παράδειγμα όταν κάποιος έχει σκύλο, τον βγάζει βόλτα, τρέχει πλάι του, παίζει μαζί του) κάτι που σημαίνει πως η ελαφριά αυτή άσκηση βοηθάει στο να λειτουργεί καλύτερα το καρδιαγγειακό σύστημα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που προστατεύει την καρδιά. Άλλες έρευνες έχουν διαπιστώσει πως το κατοικίδιο ζώο ηρεμεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ιδιοκτήτη του, άρα μειώνει και τα επίπεδα άγχους που και αυτά είναι επιβλαβή για την καρδιά μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button