ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πως τα περιστέρια «εισβάλλουν» στους δίσκους φαγητού των ασθενών! Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Μπορεί τα περιστέρια να αποτελούν σύμβολα ειρήνης και αγάπης αλλά όταν εισβάλλουν από τα ανοιχτά παράθυρα στους δίσκους φαγητού των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Και αυτό γιατί οι ακαθαρσίες τους δεν προκαλούν μόνο αντιαισθητική βρωμιά αλλά μπορεί να αποτελέσουν εστία πολλών μικροβίων και μυκήτων.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπως και στα περισσότερα Νοσοκομεία του κέντρου, όπου όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ σμήνη από τα περιστέρια κάνουν παρέα με τους ασθενείς. Εισέρχονται στους θαλάμους, τρώνε από τους δίσκους φαγητών των ασθενών.

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι είναι ένας από τους λόγους που οι σοβαρές Νοσοκομειακές λοιμώξεις προσβάλλουν σε τριπλάσιο ποσοστό νοσηλευόμενους ασθενείς από τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Ειδικά αναφέρουν οι εργαζόμενοι τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι ανοιχτά τα παράθυρα η κατάσταση είναι αφόρητη.

 

 

 

 

 

 

Παρότι αναδεικνύεται συνεχώς το πρόβλημα, υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν λαμβάνονται μέτρα αποφυγής εισόδου των περιστεριών στους θαλάμους Νοσηλείας, αλλά και στα μπαλκόνια των ασθενών με την τοποθέτηση ειδικών σητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μεγάλο τσεκούρι στην Υγεία για το 2018! Πόσα χάνουμε από τον προϋπολογισμό

Επικουρικοί χωρίς μισθό και εφημερίες! Γιατί εντείνεται το πρόβλημα. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Τέλος οι εκπτώσεις για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες! Κατάργηση των εκπτώσεων με το νέο μνημόνιο

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button