ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πως χάνονται εκατομμύρια ευρώ από ιατρικό οξυγόνο στην Καλαμάτα!

Στην Καλαμάτα αντί το ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας να προμηθεύονται δωρεάν το ιατρικό οξυγόνο που παράγει το νοσοκομείο της πόλης, υποχρεώνονται να το αγοράζουν από ιδιωτικές εταιρείες.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr οι υπηρεσίες του νοσοκομείου Καλαμάτας αρνούνται να προμηθεύσουν τις κοντινές μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας με δωρεάν ιατρικό οξυγόνο που παράγεται μέσα στο νοσοκομείο, καθώς απαγορεύεται από σχετικό νόμο.

Σήμερα το νοσοκομείο Καλαμάτας– όπως σύντομα και άλλα νοσοκομεία- παράγει εσωτερικά το ιατρικό οξυγόνο κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ που θα διέθετε σε ιδιωτικές εταιρείες.

Μάλιστα το νοσοκομείο έχει τη δυνατότητα να παράξει ιατρικό οξυγόνο και για άλλες μονάδες. Ωστόσο για να το πράξει απαιτείται ειδική άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, καθώς διαφορετικά θεωρείται επιχειρηματική δραστηριότητα. Όλα αυτά βέβαια παρότι το νοσοκομείο Καλαμάτας θα διέθετε το ιατρικό οξυγόνο δωρεάν στα Κέντρα Υγείας και το ΠΕΔΥ.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που εξασφάλισε το HealthReport.gr και δείχνει την απάντηση του ΕΟΦ σε σχετική ερώτηση των τεχνικών υπηρεσιών:

Νοσοκομείο Καλαμάτας

Λόγω όμως αυτού του δυσκίνητου γραφειοκρατικού μηχανισμού, το ελληνικό δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ αγοράζοντας λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο Καλαμάτας, ιατρικό οξυγόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) μόλις πριν λίγες ημέρες ενέκρινε πρόγραμμα εγκατάστασης µονάδων παραγωγής αερίου οξυγόνου (O2) με το πράσινο φως φυσικά του υπουργείου Υγείας.

Στόχος της παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης από τα νοσοκομεία η εξοικονόμηση πόρων σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα σενάρια για τον ανασχηματισμό στην Υγεία!

Υπ.Υγείας: Ξεκινήστε τώρα τα «ηλεκτρονικά ραντεβού» για το ΠΕΔΥ! Επείγουσα εγκύκλιος

Κόβονται συμβάσεις επικουρικών νοσηλευτών στο «Αττικόν»! Στον αέρα το νοσοκομείο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button