ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πόσα δίνει ο ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις! Όλο το παρασκήνιο από το θρίλερ με την τρόικα

Δεκάδες λουκέτα αναμένεται να μπουν ειδικά σε μικρά εργαστήρια και ιατρεία ανά τη χώρα στην περίπτωση που περάσει η πρόταση της τρόικας για περαιτέρω μείωση των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων.

Το θρίλερ για την εκταμίευση της δόσης του 1 δις που κόλλησε στις μειώσεις των εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων –(διαβάστε ΕΔΩ τι συνέβη το Σαββατοκύριακο: ««Μπλόκο» από την τρόικα για τις εργαστηριακές εξετάσεις! Όλο το άγριο παρασκήνιο για νέες μειώσεις)– φαίνεται πως θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα ανεξάρτητα ένα δοθεί ή όχι η δόση.

Άλλωστε οι δανειστές, όπως εκφράζονται μέσω του Τζουζέπε Καρόνε, καιρό τώρα ζητούν νέες περικοπές στις εξετάσεις πιέζοντας με κάθε τρόπο την ελληνική κυβέρνηση και ανεξάρτητα βέβαια τι επιπτώσεις θα έχουν αυτά τα κουρέματα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πιέσεις ασκούνται εδώ και καιρό. Διαβάστε τι έγραφε το HealthReport.gr εδώ και καιρό για τις απαιτήσεις των δανειστών για περαιτέρω μειώσεις στις εξετάσεις: «Νέο άγριο κούρεμα στις διαγνωστικές εξετάσεις ζητούν οι δανειστές!»

Πάντως χρόνο με το χρόνο μειώνονται οι δαπάνες για εξετάσεις με συνέπεια οι ασθενείς να πληρώνουν όλο και περισσότερα από τις τσέπες τους και τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα να βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Το πρόβλημα εστιάζεται ιδιαιτέρως στα μικρά ιατρεία και κέντρα που πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και στις υποχρεωτικές εκπτώσεις αλλά και στις καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ από την πλευρά του δεν αναμένεται να καταβάλει περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ για διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις παρότι οι απαιτήσεις των παρόχων κινούνται στα 500 εκατ. ευρώ.
Δείτε παρακάτω τον πίνακα με τα χρήματα που έχει δώσει ο ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις τα χρόνια.

διαγνωστικές εξετάσεις

Ο διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όλο το προηγούμενο διάστημα έχει προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να γίνει μια γενική ανακοστολόγηση στις διαγνωστικές εξετάσεις, κάτι που ήδη έχει δρομολογηθεί και να υπάρξουν αυστηρές συνταγογραφικές οδηγίες, αλλά και να υιοθετηθεί κλιμακωτό rebate (υποχρεωτική έκπτωση) όγκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μπλόκο» από την τρόικα για τις εργαστηριακές εξετάσεις! Όλο το άγριο παρασκήνιο για νέες μειώσεις

Νέο άγριο κούρεμα στις διαγνωστικές εξετάσεις ζητούν οι δανειστές!

Διαγνωστικές εξετάσεις: Νέο άγριο ψαλίδι λόγω 3ου μνημονίου! Τι κόβεται

Αναλαμβάνει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Όλα τα πρόσωπα-κλειδιά της ομάδας του

Ιδού το ΦΕΚ διορισμού του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button