ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πόσα κρεβάτια εντατικής λείπουν από το ΕΣΥ! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Εν μέσω έξαρσης γρίπης τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν δραματικά κενά σε ένα από τα πιο νευραλγικά πεδία του δημόσιου συστήματος, σε εκείνο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ),

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία 150 κλίνες εξοπλισμένες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού με συνέπεια 1000 ασθενείς κατ’ έτος να χάνουν την ζωή τους περιμένοντας μάταια ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Βάση των ίδιων στοιχείων 40-50 διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν στη λίστα αναμονής καθημερινά για ένα «άδειο» διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Πεθαίνοντας για ένα κρεβάτι εντατικής! Στα 52 άτομα η λίστα αναμονής μόνο στην Αθήνα

Δυσεύρετες οι ΜΕΘ στην περιφέρεια

Από την Ήπειρο έως την Αττική 350, χιλιόμετρα απόσταση, στον ένα εθνικό άξονα λειτουργούν 21 κλίνες ΜΕΘ (16 στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας και 5 στο νοσοκομείο της Κορίνθου). Στον άλλο εθνικό άξονα από την Θεσσαλία έως την Αττική λειτουργούν μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας καλύπτεται από 4 κλίνες ΜΕΘ (Γ.Ν. Πτολεμαΐδας). Στη Θράκη οι ασθενείς αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες σε ΜΕΘ ακόμη και στην Αδριανούπολη.

Δείτε φωτογραφίες με κλειστές ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες!

 

 

 

 

 

 

 

Στη νησιωτική χώρα οι ΜΕΘ είναι…άγνωστο πεδίο του ΕΣΥ: στα νησιά των Κυκλάδων δεν λειτουργεί ούτε μία κλίνη ΜΕΘ. Στα Δωδεκάνησα λειτουργεί ΜΕΘ μόνο στο Νοσοκομείο της Ρόδου 6 κλινών. Στα Επτάνησα λειτουργεί μόνο η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κέρκυρας με 4.

Πάντως το πρόβλημα των ελλείψεων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι χρόνιο ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία λύση από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αν. Ξανθός: Τι θα κάνω με τα φάρμακα! Όλες οι δηλώσεις του μετά το Novartis-gate

Ξεκίνησε ο άγριος πόλεμος κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα τρία πρόσωπα «κλειδιά»

Πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις σε απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων! Όλες οι τιμές

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button