ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πόσα χρήματα θα δίνει ο ΕΟΠΥΥ έως το 2018 για γιατρούς, νοσηλείες, εξετάσεις!

Τουλάχιστον αυτές είναι οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης όπως εκφράστηκαν και μέσα από τη σχετική υπουργική απόφαση που εξεδόθη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δε θα μειωθούν δηλαδή περαιτέρω τα κονδύλια που προβλέπονται για γιατρούς, επισκέψεις, εξετάσεις και νοσηλείες.

Ωστόσο λόγω των πιέσεων των δανειστών και επειδή ο …λογαριασμός δε βγαίνει, είναι άγνωστο τι θα γίνει το επόμενο διάστημα και πως θα διαμορφωθούν οι δαπάνες για κάθε κατηγορία. Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να γίνει ανακατανομή των χρημάτων στις διάφορες κατηγορίες.

Ο Οργανισμός πάντως που οφείλει χρήματα σε …όποιον μιλά Ελληνικά, αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδοθεί τα χρήματα που του αναλογούν από τις κρατήσεις της κοινωνικής ασφάλισης (6%).

Ο ΕΟΠΥΥ άλλωστε μέχρι στιγμής δεν έχει στηριχθεί οικονομικά και διοικητικά με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες με τους ιδιώτες παρόχους να περιμένουν εναγωνίως πότε θα πληρωθούν ή πόσα θα τους «κουρευτούν» κάθε χρόνο από υπηρεσίες που παρείχαν κανονικά.
Το τελευταίο χτύπημα ήρθε στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων που κουρεύτηκαν κατά 43% με το σύνολο των παρόχων να είναι στο…κόκκινο.

Μάλιστα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) προτείνει στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ 3 μέτρα ώστε να περιορισθεί η δαπάνη στα 302 εκατ. ευρώ και να καταργηθούν τα επιπλέον κουρέματα από το claw back. Δείτε ΕΔΩ τις προτάσεις της ΠΑΣΙΔΙΚ «Παζάρια για τα «κουρέματα» στις διαγνωστικές εξετάσεις! Κρίσιμες συναντήσεις στον ΕΟΠΥΥ».

Ο ΕΟΠΥΥ πάντως λειτουργεί γενικότερα με κλειστούς προϋπολογισμούς οι οποίοι αναμένεται να κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο έως το 2018, Θεού θέλοντος βεβαίως και …τρόικας επιτρέποντος!

Τα κονδύλια δηλαδή που θα διατεθούν για γιατρούς, εξετάσεις, νοσηλείες και άλλες παροχές αναμένεται να παραμείνουν και τα επόμενα χρόνια στο επίπεδο του 2015.

Δείτε παρακάτω στους πίνακες τα επιτρεπόμενα όρια δαπανών του ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες υγείας από τους συμβεβλημένους παρόχους.

Παροχές ΕΟΠΥΥ1

Παροχές ΕΟΠΥΥ2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη δικαιοσύνη οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τα κουρέματα στις διαγνωστικές εξετάσεις!

Προς κατάρρευση τα μικρά διαγνωστικά εργαστήρια! Τι φέρνει το κούρεμα στις εξετάσεις

«Μπλόκο» από την τρόικα για τις εργαστηριακές εξετάσεις! Όλο το άγριο παρασκήνιο για νέες μειώσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button