Ειδήσεις Υγείας

Δείτε πόσες θερμίδες έχουν τα εορταστικά ποτά;

Κρασί, σαμπάνια, ουίσκι, βότκα, ρούμι είναι μερικά μόνο από τα ποτά που προτιμούν οι περισσότεροι, είτε βγουν έξω, είτε συγκεντρωθούν σε σπίτι για χαρτιά μέχρι το πρωί.

Δείτε πόσες θερμίδες «κρύβουν» τα διάφορα ποτά

Σαμπάνια

Παραμονή Πρωτοχρονιάς χωρίς σαμπάνια δε γίνεται. Θυμηθείτε ότι ένα ποτήρι σαμπάνιας αποδίδει περίπου 90 θερμίδες, γι’ αυτό προσέξτε πόσες φορές θα το ξαναγεμίσετε!

Κρασί

Το κρασί συνοδεύει όλα τα εορταστικά γεύματα, ενώ καταναλώνεται κατά κόρον σε όλα τα εορταστικά τραπέζια. Συνήθως, ένα ποτήρι κρασί κυμαίνεται στις 70-90 θερμίδες, ενώ η μαυροδάφνη φτάνει μέχρι και τις 140 θερμίδες.

Ουίσκι

Για  το καλό του χρόνου δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα τσουγκρίσουν με ένα ποτήρι ουίσκι. Θυμηθείτε ότι ένα ποτήρι αποδίδει περίπου 130 θερμίδες, ενώ αν κάποιος το συνδυάσει με αναψυκτικό τύπου κόλα, προσθέτει θερμίδες στο ποτό του, ανεβάζοντάς τες στις 160-170.

Βότκα

Όσοι προτιμήσουν να τσουγκρίσουν με σκέτη βότκα τη φετινή Πρωτοχρονιά, οι θερμίδες που θα λάβουν θα είναι περίπου 90-100. Σε αυτή την περίπτωση, οι θερμίδες της φτάνουν τις 140 ανά ποτήρι.

Τζιν-τόνικ

Άλλο ένα δημοφιλές ποτό, που παρ’ όλο που μοιάζει «αθώο» έχει σχετικά υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο, φτάνοντας τις 170-180 θερμίδες ανά ποτήρι.

Ρακόμελο

Οι πιο… παραδοσιακοί θα επιλέξουν το ρακόμελο για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.  Υπολογίστε όμως ότι θα λάβετε περισσότερες από 200 θερμίδες για 2 σφηνάκια που θα καταναλώσετε χωρίς να το καταλάβετε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button