ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πόση ώρα θα εξετάζουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και με κατ’ οίκον επισκέψεις τους ασθενείς! Νέα απόφαση του υπ.Υγείας

Ειδικότερα με απόφασή του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός καθορίζει το χρόνο εξέτασης όλων των γιατρών των Κέντρων Υγείας κάθε ειδικότητας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Βαφτίζουν» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Συγκεκριμένα οι προγραμματισμένες επισκέψεις θα διαρκούν 15 λεπτά για όλες τις ειδικότητες των γιατρών των Κέντρων Υγείας.

Από το νέο μέτρο εξαιρούνται οι ειδικότητες της ψυχιατρικής και της παιδοψυχιατρικής για τις οποίες καθορίζονται τα σαράντα πέντε (45) λεπτά ως χρονική διάρκεια προγραμματισμένων επισκέψεων και τις ειδικότητες της παιδιατρικής, νευρολογίας, καρδιολογίας, γυναικολογίας και οφθαλμολογίας για τις οποίες καθορίζονται τα είκοσι (20) λεπτά ως χρονική διάρκεια προγραμματισμένων ραντεβού.

Όσον αφορά στη χρονική διάρκεια των προγραμματισμένων επισκέψεων των οδοντιάτρων και των ορθοδοντικών, αυτή καθορίζεται στα τριάντα (30) λεπτά.

 

 

 

 

 

 

Διευκρινίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια του χρόνου εξέτασης του κάθε ασθενούς εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του και υπόκειται στην επιστημονική κρίση του ιατρού.

Το πρόγραμμα των ιατρών των Κέντρων Υγείας, που διαμορφώνεται σε μηνιαία βάση, καλύπτεται σε ποσοστό: τουλάχιστον 70% από προγραμματισμένες επισκέψεις έως 10% από περιπτώσεις κατ’ οίκον ιατρικής περίθαλψης και διενέργεια δράσεων στην κοινότητα, έως 20% από επισκέψεις εκτός προγράμματος (έκτακτα).

Πάντως οι γιατροί των Κέντρων Υγείας που θα αναλάβουν το ρόλο του οικογενειακού γιατρού δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό καθώς δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των περιοχών όπου βρίσκονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Έτοιμος ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών! Πως θα τον χειρίζονται οι γιατροί

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν αίτηση για σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ και μετά την παράταση! Όλες οι πληροφορίες

Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις στα Επείγοντα των Νοσοκομείων! Πόσοι γιατροί πάνε στο ΕΣΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button