ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε πόσοι Έλληνες χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία από λοιμώξεις! Τι ζητά ο Θ.Πλεύρης

Την άμεση επίλυση του μεγάλου προβλήματος των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που στοιχίζουν τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων κάθε χρόνο, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης.

Ο κ.Πλεύρης που και ο ίδιος πέρασε μια σοβαρότατη περιπέτεια υγείας από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, ζητά από τον υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλια, να δημοσιοποιήσει όλα τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τις λοιμώξεις που σκοτώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες συμπολίτες μας. Διαβάστε ΕΔΩ για την περιπέτεια του Θάνου Πλεύρη: «Εκτός εντατικής ο Θ.Πλεύρης! Όλα τα τελευταία νέα για την υγεία του»

 

 

 

 

 

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων στη χώρα μας για το έτος 2015 απεβίωσαν εξαιτίας νοσοκομειακής λοίμωξης 1.626 άνθρωποι, δηλαδή περίπου πέντε ανθρώπους καθημερινά. Ως χώρα είμαστε δεύτεροι σε θανάτους στην Ε.Ε. και πρώτοι σε ποσοστό λοιμώξεων.

Με βάση τοποθετήσεις επιστημόνων, αυτή η θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας σχετίζεται άμεσα με την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, αλλά και τη μη τήρηση των κανόνων αντισηψίας. Σημειωτέον οι νοσοκομειακές λοιμώξεις πλήττουν πάνω από 4.000.000 ανθρώπους στην ΕΕ, εκ των οποίων οι σχεδόν 40.000 πεθαίνουν, ενώ τα ποσοστά στην χώρα μας είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από τον μέσο όρο της ΕΕ με εκτιμώμενο κόστος άνω του 1 δις για το σύστημα υγείας.

 

 

 

 

 

«Τα ποσοστά λοιμώξεων θα μπορούσαν να ήσαν χαμηλότερα στη χώρα μας, εάν τηρούνταν συγκεκριμένες στοιχειώδεις προδιαγραφές στην καθημερινή λειτουργία αναφορικώς με την τήρηση των κανόνων αντισηψίας» αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης και ρωτά των υπουργό Υγείας τι ακριβώς έχουν πράξει οι διοικήσεις των νοσοκομείων για το θέμα.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει δηλώσει πως υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την οργάνωση των νοσοκομείων σχετικά με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις το οποίο θα εφαρμοσθεί άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστηρές οδηγίες ΕΟΦ για περιορισμό αντιβιοτικών που προκαλούν παρενέργειες! Ποια είναι ύποπτα

Γιατροί ΙΣΑ κατά υπ. Υγείας για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις! Προσφυγή στον εισαγγελέα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button