Ειδήσεις Υγείας

Δείτε τα πέντε συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε για την υγεία σας

Μάθετε να το ακούτε και να επεμβαίνετε όταν κάτι δεν πάει καλά.
Δείτε ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοείτε

Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Η απώλεια κιλών , χωρίς να ακολουθείτε κάποια  δίαιτα μπορεί να είναι ένδειξη, ότι υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Οι ένοχες αιτίες είναι: ο υπερθυρεοειδισμός, ο διαβήτης, η κατάθλιψη, κάποια υπατική νόσος αλλά και άλαλες διαταραχές.

Επίμονος  πυρετός

Στην περίπτωση που έχετε πυρετό για διάστημα μεγαλύτερο των τριών ημερών, επιβάλλεται να επισκεφτείτε το γιατρό σας αφού ίσως είναι σημάδι κάποιας μόλυνσης .

Δύσπνοια

Η δυσκολία στην αναπνοή ενδέχεται να είναι ένα σύμπτωμα ενός αρκετά σοβαρού προβλήματος υγείας.
Τα αίτια μπορεί να ποικίλουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, χρόνια βρογχίτιδα, άσθμα, πνευμονία, κάποιον θρόμβο του αίματος στον πνεύμονα (πνευμονική εμβολή), καθώς και άλλα προβλήματα της καρδιάς και των πνευμόνων.

Αλλαγές συμπεριφοράς

Οι απότομες εναλλαγές στη συμπεριφορά  στη συμπεριφορά ή τον τρόπο σκέψης κάποιου μπορεί να κρύβουν κάποια προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων κάποια μόλυνση, αναιμία, χαμηλό σάκχαρο, αφυδάτωση ή κάποια ψυχική πάθηση.

Ξαφνικές λάμψεις

Τις περισσότερες φορές οι λάμψεις φωτός και άλλες διαταραχές της όρασης, μπορεί να είναι σημάδι ημικρανίας. Σε σπάνιες περιπτώσεις  όταν βλέπετε τα φώτα να αναβοσβήνουν, ίσως να πρόκειται για αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς.  Καλό είναι να επικοινωνήστε αμέσως με τον γιατρό σας για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της όρασή σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button