Ειδήσεις ΥγείαςΦάρμακαΦύση και Διατροφή

Δείτε τα πέντε φυσικά «φάρμακα» κατά της γρίπης

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι, τόσο για την πρόληψη της γρίπης, όσο και για τη μείωση των συμπτωμάτων της.

Μάθετε ποια είναι τα πέντε φυσικά «φάρμακα» κατά της γρίπης

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D,  παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των κρυολογημάτων και της γρίπης. Μελέτες που έχουν δημοιευθεί την ιατρική επιθεώρηση Plos απέδειξαν ότι η εν λόγω βιταμίνη ενισχύει την κυτταρική ανάπτυξη και την ανοσολογική δραστηριότητα των κυττάρων και μειώνει τη φλεγμονώδη αντίδραση.

Βιταμίνη C & εσπεριδοειδή

Ένα ισχυρό «φάρμακο» για το κοινό κρυολόγημα είναι ο χυμός πορτοκαλιούενώ και ο  φρέσκος χυμός λεμονιού είναι πολύτιμος σύμαχος καλής υγείας. Και αυτό γιατί τα λεμόνια βοηθούν στον καθαρισμό του λεμφικού συστήματος, που είναι σημαντικό στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων.

Εχινάκεια

Η εχινάκεια  ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει ισχυρή αντιική και αντιβακτηριακή δράση. Επίσης χρησιμοποιείται για να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού (γρίπη, κρυολόγημα).

Ψευδάργυρος

Πολλές  επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο ψευδάργυρος μειώνει τόσο την ένταση, όσο και τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος κατά 50%.

Ριγανέλαιο

Ένα εξαιρετικά ισχυρό, αντιβακτηριακής και αντιμικροβιακής δράσης συστατικό, που ανακουφίζει από τη συμφόρηση και τη φλεγμονή. .

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button