ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε τα ποσά που έστειλαν τα νοσοκομεία στο υπ.Υγείας για τα αναδρομικά των γιατρών του ΕΣΥ! (έγγραφο)

Ολοκληρώθηκε στα περισσότερα νοσοκομεία η καταγραφή των χρημάτων που έχασαν οι γιατροί του ΕΣΥ τα χρόνια της κρίσης. Ήδη οι Διοικήσεις των περισσότερων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων απέστειλαν συγκεντρωτικούς πίνακες με τις απώλειες των εισοδημάτων ανά βαθμίδα και για τα έτη από το 2012 έως και το 2016.

Άλλωστε η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει τα αναδρομικά σε όλα τα επαγγέλματα που το δικαιούνται, τον Δεκέμβριο, οπότε και οι γιατροί θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά μαζί με τους στρατιωτικούς, τους πανεπιστημιακούς κ.α. που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια.

Βέβαια αυξήσεις δεν αναμένεται να πάρουν οι γιατροί του ΕΣΥ ώστε να φθάσουν οι αμοιβές τους πριν τα κουρέματα, παρότι το ΣτΕ το προβλέπει στην απόφασή του. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Χωρίς αυξήσεις και το 2019 οι γιατροί του ΕΣΥ! Πόσο υπολογίζονται τα αναδρομικά»

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ούτε λίγο ούτε πολύ το έχει αποκλείσει λόγω δημοσιονομικών προβλημάτων, ενώ να σημειωθεί ότι και για τα αναδρομικά είχε δηλώσει ότι θα δοθούν από το 2012 έως το 2016.
Τελικώς αυτά θα περιορισθούν μόνο σε δύο χρόνια.

Πόσα αναδρομικά θα δοθούν

Ειδικότερα η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει αναδρομικά στους γιατρούς μόνο για δύο έτη τον Νοέμβριο του 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2016.

Και τα χρήματα όμως που απώλεσαν σε αυτά τα χρόνια οι γιατροί είναι πολλά

Συντονιστής Διευθυντής: 18.268 ευρώ
Διευθυντής: 21.000 ευρώ
Επιμελητής Α: 10.640 ευρώ
Επιμελητής Β: 6.144 ευρώ
Επικουρικός: 5.862 ευρώ
Ειδικευόμενος: 2.138 ευρώ

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τον πίνακα που απέστειλαν μεγάλα νοσοκομεία στο υπουργείο Υγείας

Πάντως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υπολογίζουν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα τελικά ποσά που θα φθάσουν στους γιατρούς θα είναι πολύ λιγότερα, αφού θα φορολογηθούν.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει στο HealthReport.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμός και μέλος της ΕΙΝΑΠ Ηλίας Σιώρας: «Η κυβέρνηση είχε υπολογίσει να δώσει αρχικά 300 εκατ. ευρώ στους γιατρούς. Τελικά θα περιορισθεί σε δύο χρόνια άρα στο 40% των χρημάτων δηλαδή κοντά στα 120 εκατ. ευρώ τα οποία βέβαια δεν είναι καθαρά. Συνεπώς καθαρά θα φθάσουν κοντά στα 80 εκατ.ευρώ στους γιατρούς.

Αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν περίπου 20.000 γιατροί που δικαιούνται αναδρομικά αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο μέσος όρος των χρημάτων που θα φθάσουν στις τσέπες των γιατρών θα είναι 3000 με 3500 ευρώ. Δηλαδή η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει ένα πολύ μικρό μέρος των απωλειών. Μακάρι να διαψευσθούμε. Και η πιο μικρή κατάκτηση θέλει αγώνα. Θα συνεχίσουμε...

Με βάση τους υπολογισμούς του κ.Σιώρα ανά βαθμίδα πιθανώς θα δοθούν τα εξής ποσά:

Διευθυντής: 3000-4000 ευρώ
Επιμελητής: 3000 ευρώ
Ειδικευόμενος: 2000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται τα αναδρομικά για τους γιατρούς του ΕΣΥ! Τι θα γίνει με τις αυξήσεις μισθών

Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία

Θα πάρουν αναδρομικά και οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΕΣΥ! Τι δικαιούνται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button