ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε τα ποσά που υπολογίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα αναδρομικά των γιατρών!

Με βάση τους υπολογισμούς της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ανά μήνα τα κονδύλια θα είναι άκρως κουρεμένα.
Ειδικότερα, με βάση την ανεπίσημη εκτίμηση της ΟΕΝΓΕ για τα ποσά (μεικτά τακτικών αποδοχών ανά μήνα για όσο χρονικό διάστημα εργάστηκε ο/η γιατρός από 13/11/2014 ως 31/12/2016) έχει ως εξής:

Συντονιστής Διευθυντής με 60% χρονοεπίδομα : 760 ευρώ / μήνα

Διευθυντής με 60% χρονοεπίδομα : 875,2 ευρώ / μήνα

– Επιμελητής Α’ με 36% χρονοεπίδομα : 423,7 ευρώ / μήνα

– Επιμελητής Β’ και Επικουρικός με 16% χρονοεπίδομα : 244 ευρώ / μήνα

Ειδικευόμενος με 8% χρονοεπίδομα : 88,3 ευρώ / μήνα

Δεν είναι τυχαίο ότι οι γιατροί του ΕΣΥ ζητούν την καταβολή του συνόλου των αποδοχών που χάθηκαν από το 2012 έως σήμερα όπως προβλέπουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Αναδρομικά εξπρές, με κρατήσεις αλλά χωρίς αυξήσεις! Τι να περιμένουν οι γιατροί του ΕΣΥ”

Πάντως η κυβέρνηση προς ώρας έχει στη διάθεσή της για τους γιατρούς 300 εκατ. ευρώ τα οποία βέβαια με τις κρατήσεις θα φθάσουν κοντά στα 120 εκατ. ευρώ όπως υπολογίζουν τα στελέχη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Ποσά που θα πρέπει να μοιρασθούν σε περίπου 20.000 με 25.000 γιατρούς καθώς τόσοι είναι που δικαιούνται αναδρομικά. Μεταξύ αυτών και γιατροί που συνταξιοδοτήθηκαν αλλά και ειδικευόμενοι που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι προβλέπει η Τροπολογία για τα αναδρομικά των γιατρών του ΕΣΥ! Όλη η απόφαση

Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button