Ειδήσεις Υγείας

Δείτε τα τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ πριν τον ύπνο!

Για να έχει καλή υγεία και να μπορεί να λειτουργείτε σωστά στην καθημερινότητά σας, θα πρέπει να κάνετε έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο. Γι αυτό και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει πάση θυσία να αποφεύγετε λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι, προκειμένου να αποκοιμηθείτε ευκολότερα και να έχετε συνολικά ένα βαθύ και αναζωογονητικό ύπνο.

Ειδικότερα δείτε τα τρία πράγματα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνετε:

Κλείστε κάθε φωτεινή ηλεκτρονική συσκευή

Τηλεόραση, υπολογιστής, tablet, κινητό τηλέφωνο ή και laptop πρέπει να μην σας απασχολούν για τουλάχιστον μία ώρα προτού ξαπλώσετε. Όλες αυτές οι οθόνες εκπέμπουν στο μπλε φάσμα της ακτινοβολίας, το οποίο μπερδεύει τον εγκέφαλο. Αυτός με τη σειρά του “δίνει εντολή” για τον περιορισμό της έκκρισης μελατονίνης, της ορμόνης που βοηθά το σώμα να βρεθεί σε κατάσταση ύπνου!

Μην πίνετε καφέ μετά το απόγευμα

Η καφεΐνη μπορεί να παραμείνει στο σώμα για πολλές ώρες και μερικές φορές και για χρονικό διάστημα ακόμα και 12 ωρών! Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ο απογευματινός καφές (ή και κάθε ρόφημα που έχει καφεΐνη) μπορεί να σας δυσκολέψει να αποκοιμηθείτε. Και μη νομίζετε ότι αν επιλέξετε καφέ χωρίς καφεΐνη, το πρόβλημα εξαφανίζεται. Και αυτό διότι κάθε καφές είναι διουρητικός, οπότε είναι πολύ πιθανό να διακοπεί ο ύπνος σας, επειδή θα χρειαστεί να πάτε στην τουαλέτα πολλές φορές.

Μην καταναλώνετε μεγάλο βραδινό γεύμα, ή γενικά τροφές που είναι λιπαρές ή καυτερές

Το “βαρύ” γεύμα δημιουργεί δυσκολία στην πέψη, ειδικά αν καταναλώνεται μετά τις 20:00 το βράδυ. Επίσης, οι πικάντικες ή λιπαρές τροφές προκαλούν πολύ συχνά καούρα (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση), κάτι που επιδεινώνεται όταν ξαπλώνετε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button