Πολιτική Υγείας

Δείτε την πρώτη αντίδραση γιατρών και φαρμακοποιών στην τοποθέτηση Βορίδη!

«Μία από τα ίδια στην Υγεία» βλέπουν οι εκπρόσωποι των γιατρών και των φαρμακοποιών με το νέο πρόσωπο του υπουργού Υγείας. Γιατροί και φαρμακοποιοί θεωρούν ότι θα συνεχισθεί η μνημονιακή πολιτική που περιλαμβάνει περικοπές και κουρέματα κάθε είδους.

Τόσο οι εκπρόσωποι των γιατρών όσο και ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, αναφέρουν ότι θα παρακολουθούν με μια αγωνιστική ετοιμότητα τον Μάκη Βορίδη ώστε σε κάθε… στραβοπάτημα, να μπορέσουν να αντιδράσουν.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας
πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ» σημειώνει: ”Αν γίνει και ο Καρατζαφέρης Υπουργός, θα κλείσει η τριάδα του ΛΑΟΣ στην υγεία” δήλωσε στο healthreport.gr ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας. Ο κος Βαρνάβας επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα άκρως μνημονικό πρόσωπο, η πολιτική θα είναι μια από τα ίδια και τα προβλήματα θα γιγαντωθούν. Καταλήγοντας ο κος Βαρνάβας τόνισε ότι ”Το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο αλλά η πολιτική, και εμείς, οι νοσοκομειακοί γιατροί, θα είμαστε απέναντι σ αυτή την πολιτική”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη
, η οποία υπογράμμισε ότι ”εάν δεν γίνει αλλαγή πολιτικής στην υγεία, όσα πρόσωπα και να αλλάξουν δεν πρόκειται να γίνει τίποτα” ”Η υγεία θέλει χρήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν νοσοκομεία και ΠΕΔΥ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατό καλύτερα οι ασθενείς είπε καταλήγοντας η κα Παγώνη.
”Να αποκαταστήσει τα λάθη , τις αδικίες και τις υπερβολές που έπραξε ο προκάτοχος του Άδωνις Γεωργιάδης το τελευταίο χρόνο στο χώρο του φαρμάκου”, προέτρεψε το νέο υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης
.

Όπως δήλωσε στο healthreport.gr η στάση των φαρμακοποιών απέναντι στον νέο υπουργό θα προκύψει από τις πράξεις του γύρω από τα σοβαρά θέματα που μαστίζουν το κλάδο. ”Εμείς σ΄ αυτή τη φάση ευχόμαστε να μην κάνει τα ίδια λάθη με τον προκάτοχό του αλλά να κρατήσει μόνο τα θετικά” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Θεοδοσιάδης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button