Ειδήσεις ΥγείαςΦύση και Διατροφή

Δείτε τις τροφές που χαρίζουν υγεία!

Για να έχετε ατσάλινη υγεία μάθετε ποιες είναι οι τροφές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας

Σκόρδο και κρεμμύδι

Μπορεί να το αποφεύγουν οι περισσότεροι αλλά το σκόρδο και το κρεμμύδι περιέχουν μια ουσία την αλικίνη, η οποία έχει την ιδιότητα να καταπολεμά  ιούς και βακτήρια.

Επίσης το κρεμμύδι περιέχει την  ουσία κερκετίνη, η οποία αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος  με αποτέλεσμα όλα τα ζωτικά όργανα όπως η καρδιά να λειτουργούν καλύτερα.

Πιπερόριζα

Το γνωστό σε όλους τζίτζερ είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη συστατικά που ανοίγουν τα ιγμόρεια. Επίσης νέες έρευνες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ καταπολεμά το στομαχόπονο, τη ναυτία και τους πονοκεφάλους.

Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν, όπως και όλη η οικογένεια των καυτερών πιπεριών, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή, τα οποία καταπολεμούν τις ιώσεις και τα  κρυολογήματα.

Κολοκύθι

Εκτός από τις λίγες θερμίδες που περιέχει είναι καλή πηγή βιταμίνης C και καροτένιου, που  μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, προστατεύει τα μάτια και το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες στοιχεία που θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού.
Πίνετε ένα ζεστό πράσινο τσάι, όταν νιώθετε την υγεία σας σε κάμψη και θα βοηθήσετε αποτελεσματικά στη γρήγορη ανάρρωσή σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button