Πολιτική Υγείας

Δείτε τι έδειξε έρευνα για το πώς βλέπουν οι Έλληνες το ΕΣΥ!

Ασθενείς ψάχνουν φάρμακα και λεφτά να βρουν γιατρειά και γιατροί ψάχνουν την επαγγελματική …Γη της Επαγγελίας για ένα καλύτερο αύριο.
Αυτό είναι εν συντομία το συμπέρασμα της αποκαλυπτικής έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δείχνει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων στις υπηρεσίες Υγείας. Και όχι τυχαία αφού στα μνημονιακά χρόνια οι ασθενείς πληρώνουν και παραπάνω και δεν εξυπηρετούνται.
Ειδικότερα: •
Οι ασθενείς εγκαταλείπουν τις θεραπείες τους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, τη συμμετοχή.- Ένας στους τρείς ασθενείς δεν βρήκε συμβεβλημένο γιατρό •
Το 66% των γιατρών θεωρεί ότι οι υπηρεσίες υγείας γίνει έχουν χειρότερες. Δύο στους δέκα γιατρούς έχει σκεφτεί να αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό
Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι ασθενείς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση στην φαρμακευτική αγωγή και εξαναγκάζονται να διακόψουν τις θεραπείες τους, ενώ δύο στους δέκα γιατρούς έχουν σκεφτεί τον τελευταίο χρόνο να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό.
Η έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρία PROGNOSIS, για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε γιατρούς – μέλη του ΙΣΑ, ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και Συλλόγους Ασθενών έδειξε ακόμη ότι:

Περίπου έξι στους δέκα γιατρούς και ασθενείς θεωρούν ότι οι υπηρεσίες υγείας έχουν γίνει χειρότερες τον τελευταίο χρόνο ενώ μόλις τρείς στους δέκα αξιολογούν ότι είναι ίδιες ή καλύτερες σε σχέση με το παρελθόν.

Μόλις ένας στους τέσσερις δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον ενώ ένας στους δύο ζητά από τη νέα πολιτική ηγεσία να κάνει παρεμβάσεις για να βελτιώσει το σύστημα.

Σχετικά με την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες κρατάνε στάση αναμονής, για να δουν τα αποτελέσματα των αλλαγών.

Το 80% των γιατρών της Αθήνας που συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρεί ότι με το νέο καθεστώς συνεργασίας που επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ δεν θα καλύπτονται οικονομικά.

Μάλιστα το 22% έχει σκεφτεί ν αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button