ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Δείτε τι απαντά η κυβ.εκπρόσωπος για τις κατηγορίες ότι ευνόησε δικό της διαγνωστικό κέντρο στην Άρτα!

Ειδικότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε ανακοίνωσή της άφηνε αιχμές ότι υπουργός της κυβέρνησης διατηρούσε στην Άρτα δικό της ιδιωτικό διαγνωστικά κέντρο όπου πραγματοποιούνταν όλες οι αξονικές τομογραφίες αφού υπολειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος στο δημόσιο νοσοκομείο.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ υπαινίσσονταν ότι ουσιαστικά μέσα από αυτήν την κατάσταση ευνοήθηκε  υπουργός της κυβέρνησης αφού οι ασθενείς κατευθύνονταν στο ιδιωτικό της κέντρο στην Άρτα.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, παρότι δεν κατονομαζόταν, όλοι αναγνώρισαν την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη καθότι είναι βουλευτής της περιοχής και γιατρός.

Έτσι η κ.Γεροβασίλη σε ανακοίνωση-απάντησή της μιλά για λασπολογία αφού η κυβέρνηση προσπαθεί να σπάσει τα συφμέροντα, ενώ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να της ζητηθεί συγνώμη καθότι όταν εξελέγη βουλευτής ακολούθησε όλη τη νόμιμη διαδικασία, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια έδινε μάχη για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

«Η λασπολογία, τα ψεύδη και οι φωτογραφικές «κίτρινες» ανακοινώσεις δεν αλλάζουν τα γεγονότα, ούτε κάμπτουν την προσπάθειά μας να σπάσουμε τα δίκτυα συμφερόντων -μικρών και μεγάλων- και να πάμε γρήγορα τη χώρα μας ψηλά.

Η απροσχημάτιστη και πολιτικά εμπαθής επίθεση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. προσκρούει βιαίως, όχι μόνο στην αλήθεια και στην κοινή πεποίθηση των πολιτών της Άρτας, αλλά και στην πολύχρονη δράση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, απ’ όποια θέση κι αν βρέθηκα».

Και εξηγεί η Όλγα Γεροβασίλη πως από το 2012, έχει ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο που αφορούσε την καλύτερη δυνατή στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Άρτας, καθώς και των υπολοίπων δημόσιων δομών φροντίδας υγείας του Νομού, μέσα από 7 ερωτήσεις και 3 αναφορές.

Σε έντονο ύφος μάλιστα καταφέρεται κατά των εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ που την κατηγόρησαν για…ύποπτες ενέργειες με σκοπό το ιδιωτικό της κέντρο, σημειώνοντας ότι:

«Οι «λαγοί» του τυφλού κομματισμού, που βλέπουν στο πρόσωπό μου μια Κυβέρνηση, της οποίας τη σταθεροποίηση και την κοινωνική εμπέδωση δεν ανέχονται και καταφεύγουν σε «φωτογραφικές» προσωπικές αιχμές, άραγε ούτε το θάρρος να με κατονομάσουν δεν έχουν;
Ας γνωρίζουν ότι δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτε. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, πόσο μάλλον «βεγγαλικά»».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι σύντομα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και τονίζει ότι «Έστω και τότε, περιμένω μια γενναία συγνώμη, που θα αποκαταστήσει, στον ελάχιστο βαθμό, και το ρόλο των αιρετών συνδικαλιστών στο δημόσιο διάλογο και βίο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ: Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για έναν…αξονικό! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button