Ειδήσεις Υγείας

Δείτε τι δείχνουν οι φωτογραφίες selfie για τον χαρακτήρα μας! (έρευνα)

Αντικείμενο έρευνας έγινε η μανία των επωνύμων και όχι μόνο να φωτογραφίζονται και να ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με το πρόσωπο τους .
Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του York πήραν 1.000 φωτογραφίες από το Internet, ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου των ατόμων (οι οποίοι ήταν όλοι Καυκάσιοι), και μελέτησαν το πώς οι άνθρωποι αντιδρούν σε κάθε φωτογραφία. Οι πρώτες εντυπώσεις εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες: την προσήνεια, την κυριαρχία και την ελκυστικότητα.
Το ΄΄αρσενικό΄΄ πρόσωπο, καθορίζεται από παράγοντες, όπως η διάρθρωση των ζυγωματικών, το ύψος των φρυδιών και την υφή του δέρματος και θεωρήθηκαν ως κυρίαρχα στοιχεία, ενώ τα θηλυκά πρόσωπα θεωρήθηκαν ως πιο ελκυστικά.
Τα ευρήματα της μελέτης φωτίζουν τη σημασία αυτών των στιγμών, σε μια εποχή των social media, στα οποία οι εικόνες των προσώπων πολλαπλασιάζονται καθημερινά και οι άνθρωποι αναζητούν την συνάντηση και την επαφή, με άλλους ανθρώπους. Σημεία των καιρών ενδεχομένως…
Γι αυτό άλλωστε το…Photoshop είναι μάλλον ένα απαραίτητο στοιχείο ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο ελκυστικό για όσους θα απολαύσουν τα… δήθεν τυχαία ενσταντανέ.
Ακόμη και οι ειδικοί μετά την έρευνα επεσήμαναν ότι οι άνθρωποι επιμελούνται δεόντως τη φωτογραφία πριν την «ανεβάσουν» στα μέσα. ΄΄Έτσι, προσδιορίζουν επ ακριβώς τα στοιχεία που επιθυμούν όπως την έκφραση, τη θέση της κάμερας, το φωτισμό, προκειμένου να αλλάξουν τον τρόπο που ερμηνεύουν οι άλλοι την κοινωνική τους υπόσταση ώστε να επηρεάσουν και το αποτέλεσμα”, τόνισε ο Ρίτσαρτ Βερνόν, διδακτορικός φοιτητής ο οποίος ασχολήθηκε με την έρευνα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το σχήμα και το μέγεθος του στόματος ενός ατόμου που φωτογραφίζεται επηρεάζεται άμεσα από τον τρόπο που έχει στηθεί η φωτογραφία ενώ και τα μεγαλύτερα μάτια προκαλούν περισσότερο τους διαδικτυακούς …θαυμαστές καθώς απεδείχθη ότι παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα ελκυστικότητας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button